Orban vrea refacerea Coaliției. Declarație după amenințările lui Cîțu: Nu există decât o singură soluție onorabilă pentru România și PNL

Foto: Facebook Ludovic Orban
Foto: Facebook Ludovic Orban

Ludovic Orban a anunțat că vrea refacerea Coaliției de Guvernare. 

"România traversează o criză politică și guvernamentală care afectează românii, care afectează capacitatea instituțiilor statului de a face față provocărilor cu care se confruntă România și care pune serioase semne de întrebare cu privire la percepția externă asupra a ceea ce se întâmplă în România.

Preocuparea mea de căpătâi în această perioadă este aceea de a căuta soluții pentru a pune punct cât mai repede acestei crize politice (...)

Fac apel către toți liderii politici să analizeze situația în care ne găsim și să se implice pentru soluționarea cât mai rapidă a crizei. Din punctul meu de vedere, nu există decât o singură soluție politică onorabilă pentru România și pentru PNL: Refacerea Coaliției de guvernare care s-a constituit după alegerile parlamentare, care a generat o majoritate parlamentară, un program de guvernare care este la nivelul provocărilor și așteptărilor românilor. Menținerea PNL ca principal partid de guvernământ responsabil pentru punerea în practică a acestui program de guvernare", a declarat Ludovic Orban, în conferința de presă. 

Orban zice că moțiunea nu poate fi oprită, dar el NU o va vota

Florin Cîțu și Florin Roman au făcut noi declarații despre Ludovic Orban.

"Art. 3, se mandatează parlamentarii PNL să nu participe la plenul reunit convocat de președinții celor două camere ale Parlamentului la ședințele birourilor permanente reunite, unde se va discuta calendarul moțiunii USR + AUR, depuse nelegal, până la verificarea legalității semnăturilor. Vreau să vedem mai întâi dacă Ludovic Orban a încălcat statutul prin convocare, dacă este o convocare nelegală și este împotriva statutului și împotriva PNL și apoi vor fi sancțiuni. (...)

Eu vă anunț că Guvernul va sesiza CCR pentru conflict juridic între Parlamentul României și Guvern. Există dubii!", a spus Florin Cîțu. 

Florin Roman a intervenit în discuția despre Ludovic Orban și a spus că: "ceea ce invocă domnul Orban este o decizie a CCR care se bate cap în cap cu alte două decizii despre care domnul Orban nu a mai pomenit. Noi funcționăm în baza statutului și al regulamentului în cazul Birourilor Permanente reunite și a Plenului reunit. Din punctul nostru de vedere, atâta timp cât Biroul Permanent nu a avut cvorum, nu avem o moțiune, nu avem un calendar și nu avem practic nimic.

Ceea ce face domnul Orban forțează pe baza unei interpretări a două pasaje a unei decizii CCR, o procedură care din punctul meu de vedere, și o spun direct, un singur scop, acela de a dărâma Guvernul în cheia jocurilor interne din interiorul PNL".

Citește mai multe aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel