Ordonanța austerității. Ministrul Finanțelor, întrebat cât vor scoate din buzunare românii: Și statul face un efort

Ordonanța austerității. Ministrul Finanțelor, întrebat cât vor scoate din buzunare românii: Și statul face un efort / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Ordonanța austerității. Ministrul Finanțelor, întrebat cât vor scoate din buzunare românii: Și statul face un efort / Foto: Captură video Antena 3 CNN

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a vorbit despre ordonanța austerității.

Ioan-Marcel Boloș, ministrul Finanțelor Publice, a fost întrebat la Antena 3 CNN cât vor scoate din buzunare românii după intrarea în vigoare a ordonanței de urgență privitoare la reducerea cheltuielilor bugetare.

"Pachetul de măsuri fiscale nu e singura măsură pe care o decide guvernul și totul se lasă pe umerii contribuabililor. Avem și măsurile care privesc reducerile de cheltuieli deci și statul face un efort din acest punct de vedere și mai avem măsurile de combatere a evaziunii fiscale", a răspuns ministrul.

Marcel Boloș a fost întrebat și dacă IMM-urile vor plăti acea taxă de 3% din impozitul pe venit, dacă au cifra de afaceri peste 300.000.

"Cei care au cifra de afaceri până în 300.000 de lei rămân în continuare cu cota de impozit pe venit de 1%, iar cei care au cifra de afaceri între 300.000 și 2,5 milioane de ei, se revine la vechea cotă de 3%. Scopul acestei măsuri a fost acela de a sprijini antreprenorii și de a-i ajuta să crească afacerile, cei care sunt la început de drum", a spus Marcel Boloș.

Bugetarii care nu vor mai primi vouchere de vacanță

Totodată, ministrul Finanțelor confirmat faptul că bugetarii care au salariul peste 8.000 de lei, nu vor mai primi vouchere de vacanță.

"Acest plafon de 8.000 de lei să fie plafonul de la care nu se mai primesc aceste vouchere de vacanță. Era caraghios ca cineva care încasa 20.000 de lei să primească și voucherul de vacanță. Valoarea nominală a voucherelor va crește de la 1450 de lei la 1600 de lei", a explicat ministrul.

Marcel Boloș a mai spus că TVA-ul nu se va modifica la produsele alimentare și energie. În schimb, el se va majora în sectorul imobiliar, de la 5, la 9%.

"Nu există modificări ale cotelor reduse de TVA și nici a cotei standard de TVA. Tot ceea ce a însemnat energie termică, rămâne 5%, lemne de foc rămâne 5%, produse alimentare, rămâne 9%, medicamente 9%. Programul "Prima Casă" crește de la 5% la 9% pentru locuințele sub 120.000 de euro", a mai declarat ministrul Finanțelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel