Orezul chinezesc se prepară foarte ușor, este delicios și vei rămâne cu bani frumoși în buzunar. Iată rețeta.
Ingrediente
240 g orez cu bob lung
2 felii şuncă
4 ouă
100 g mazăre fiartă
4 fire pătrunjel
2 linguri ulei plus o linguriţă
sare
piper
Cum se prepară
Orezul se fierbe 10 minute în apă clocotită cu sare. Între timp, ouăle şi linguriţă de ulei se bat cu sare şi piper. Se coace o omletă într-o tigaie şi apoi omletă se taie cuburi mici, potrivit retetepractice.ro. Se taie cuburi mici şi şunca.
Se încing cele două linguri de ulei. Se adăugă orezul bine scurs, şunca, mazărea şi omleta. Se amestecă bine şi se lăsă pe foc pentru 5 minute. Se trage de pe foc, se amestecă cu pătrunjel şi se aduce la masă.
Vezi și: Pui crocant în sos de portocale. Rețeta chinezească
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News