Orezul cu lapte reprezintă un desert absolut delicios care ne aduce aminte de perioada copilăriei, când mama ni-l pregătea. Iată rețeta.
Ingrediente
- 500 ml apă
- 250 g orez
- 500 ml lapte
- 170 g zahăr
- 2 linguri de unt
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță nucșoară
Cum se prepară
Pune apă la fiert într-un vas care nu lipește. Când apa este în punctul de fierbere, adaugă orezul, amestecă și acoperă vasul. Dă focul de la mare la mediu-mic și lasă așa până când orezul absoarbe apa. Adaugă laptele, amestecă un pic și lasă pe foc până când și el e absorbit de orez. Din când în când amestecă în orez, pentru a te asigura că nu se lipește, dar și pentru a verifica dacă este fiert.
Înainte de servire, adaugă peste orezul cu lapte și restul ingredientelor: zahărul, untul, scorțișoara și nucșoara. Rețeta de orez cu lapte este extrem de ușor de pregătit. Este desertul copilăriei cu un gust savuros ce poate fi servit în orice moment al zilei, invitaților de toate vârstele. Deasupra porției de orez cu lapte mai poți presăra scorțișoară, pentru aspect, câteva lingurițe de dulceață sau chiar fructe proaspete, pentru un gust deosebit.
BONUS: Lasagna cu ciocolată albă
Ingrediente
Blat:
250 g biscuiţi de vanilie cu cremă albă
6 linguri unt topit
Prima cremă:
100 g zahăr pudră
300 g cremă de brânză
250 g frişcă
A doua cremă
1 litru lapte
4-6 linguri zahăr
2 plicuri pudding
Ornat:
200 g frişcă
100 g ciocolată albă
Cum se prepară
Zdrobeşte biscuiţii şi amestecă-i cu untul topit. Presează compoziţia într-o tavă termorezistentă şi dă-o la frigider pentru 20 de minute. Prepara puddingul conform instrucţiunilor de pe pachet şi lasă-l să se răcească, potrivit retetepractice.ro. Bate crema de brânză cu zahărul pudră, apoi încorporează 250 g frică (poţi folosi şi smântână pentru frişcă). Întinde cea de-a doua cremă (cea cu cremă de brânză) peste blatul de biscuiţi şi dă tava la frigider 10 minute. Toarnă stratul de budincă deasupra şi nivelează, iar peste pudding întinde frişca rămasă pentru ornat şi rade ciocolată albă. Dă prăjitura la frigider pentru 1-2 ore înainte de servire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu