Orezul cu lapte nu poate fi refuzat arproape de nimeni. Este dulcele care le amintește multora de copilărie. Iată cât de ușor se prepară.
Ingrediente pentru orezul cu lapte
- 500 ml apă
- 250 g orez
- 500 ml lapte
- 170 g zahăr
- 2 linguri de unt
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță nucșoară
Cum se prepară orezul cu lapte
Pune apă la fiert într-un vas care nu lipește. Când apa este în punctul de fierbere, adaugă orezul, amestecă și acoperă vasul. Dă focul de la mare la mediu-mic și lasă așa până când orezul absoarbe apa, potrivit retete.unica.ro.
Adaugă laptele, amestecă un pic și lasă pe foc până când și el e absorbit de orez. Din când în când amestecă în orez, pentru a te asigura că nu se lipește, dar și pentru a verifica dacă este fiert.
Înainte de servire, adaugă peste orezul cu lapte și restul ingredientelor: zahărul, untul, scorțișoara și nucșoara.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu