Orez cu mazăre verde și porumb. O rețetă simplă de vară

Orez cu mazăre verde și porumb. O rețetă simplă de vară. Sursa foto: freepik.com
Orez cu mazăre verde și porumb. O rețetă simplă de vară. Sursa foto: freepik.com

Orezul prăjit, într-o tigaie, cu mazăre verde, ouă și porumb este gustos, hrănitor și se face rapid.

Orice orez fiert este potrivit pentru a găti acest fel de mâncare, puteți chiar experimenta cu  orez brun. 

Ingrediente:

ulei rafinat de floarea soarelui -1 lingură.

usturoi - 3 căței.

ceapă - 1 bucată,

morcov - 1 bucată,

orez - 550 grame,

sare - 1 linguriță,

mazare verde  congelată - 80 grame,

porumb, boabe - 80 grame.

ouă - 3 bucăți,

 

Modul de preparare

Încinge uleiul într-o tigaie mare la foc mediu și prăjește usturoiul, ceapa și morcovul tocate timp de 4-5 minute. Ai grijă să nu arzi usturoiul.

Cum se prepară tortilla de porumb, o piatră de temelie a gastronomiei mexicane

Crește focul la mediu-mare, adaugă orezul fiert și sarea. Gătește până se rumenesc ușor, 3-4 minute. Adaugă mazărea și porumbul (nu este nevoie să le decongelezi) și amestecați până se încălzesc.

Clătite cu ceapă verde fără ouă. O rețetă din bucătăria coreeană

Taie mărunt ceapa verde. Bate trei ouă și pune-le într-o altă tigaie. Amestecă rapid pentru a prăji omletă. La final, adaugă omletă și ceapa verde în orez, amestecă și servete pe masă. Poftă bună!

 

Vezi și: Orezul va fi gustos și parfumat. Ce condimente trebuie să folosești pentru o mâncare de cinci stele

Multe gospodine gătesc orezul fără condimente, crezând că această garnitură arată grozav fără aditivi.

Cu toate acestea, gustul orezului este destul de neutru. Nu are nuanțe pronunțate, ceea ce îi poate dezamăgi pe gurmanzii obișnuiți cu mâncarea fină.

În acest caz, are sens să transformi o garnitură obișnuită de orez cu ajutorul condimentelor. Bucătarii au împărtășit secretele.

Care sunt cele mai bune condimente pentru orez?

Şofran. În multe tradiții culinare (în special estice) această combinație este considerată clasică. Șofranul și orezul creează un duet uluitor, care nu va lăsa pe nimeni indiferent. Șofranul este considerat un aditiv scump, dar trebuie să adăugați foarte puțin la orez.

Tortang talong, o omletă de vinete din bucătăria filipineză

Asafoetida. Mulți oameni care gustă pentru prima dată asafoetida sunt încântați de ea, deoarece face orice fel de mâncare mai aromată și picantă. Asafoetida sau Hingul este o rășină cu un miros foarte puternic și intens. La gust seamănă cu usturoiul, dar nu lasă un gust neplăcut în gură, ca acesta. Acest condiment este folosit pe larg în bucătăria indiană, în special la mâncărurile ce conțin linte, năut sau fasole.

Ghimbir. Orezul de potrivește bine cu acest condiment, așa că poți adăuga puțin ghimbir pudră atunci când gătești orez. 

Pui la cuptor, umplut cu fructe uscate, o mâncare populară din bucătăria poloneză

Busuioc. Puțini oameni știu că busuiocul poate transforma orezul. În locul garniturii obișnuite, vei obține un fel de mâncare ca la restaurantele de cinci stele. Cert este că busuiocul oferă nu doar o aromă interesantă, ci și o nuanță magică de gust.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel