Orezul gratinat la cuptor este bun și dietetic. O porție are doar 230 de calorii!
Dacă vrei să pregătești o rețetă bună și gustoasă pentru întreaga familie, orezul gratinat este pentru tine.
Este o mâncare care va mulțumi pe toată lumea. În plus, numără doar 230 de calorii pe porție, așa că poate fi și o excepție și pentru cei care sunt la dietă.
Pentru patru porții destul de generoase veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
150 de grame de orez basmati;
un dovlecel mare;
un cartof;
30 de grame de parmezan;
50 de grame de mozzarella ușoară tăiată fâșii;
100 de grame de sos de roșii;
sare și piper.
Frumusețea acestei rețete este că trebuie să pui toate ingredientele crude în cuptor, adică fără a fi nevoie să prăjești sau fierbi ceva.
Primul lucru este să dai prin răzătoare cartoful și dovlecelul. Orezul basmati se spală și se pune într-un bol mai mare. Se condimentează cu două-trei linguri de sos de roșii crud, apoi se asezonează cu sare și piper. Amestecă bine cu o lingura.
Legumele rase (cartoful și dovlecelul) se asezonează cu sare. Pe o tavă de copt, așează un strat de legume, un strat de orez, un start de parmezan. Repetă procedura până se termină toate ingredientele.
Ultimul strat se va face din câteva linguri de piure de roșii, puțin parmezan și mozzarella tăiată în fâșii. Tava cu legume și orez se dă în cuptor la 180 de grade, pentru o jumătate de oră. Poftă bună!
În bucătărie, puteți crea diferite bucate delicioase. Un fel de mâncare, pe care cu siguranță, nu l-ați preparat până acum sunt ardeii umpluți în stil lasagna
Ardei umpluți în stil lasagna. Ingrediente:
3 ardei roșii mari,
200 grame foi de lasagna,
450 grame spanac frunze congelate,
20 grame roșii uscate (tocate).
Ingrediente pentru sosul Bechamel:
300 grame nuci caju,
80 ml ulei vegetal,
4 linguri sare,
1 praf nucșoară rasă,
30 grame făină,
2 linguri de pastă miso.
Se spală ardeii și se scot cotoarele și semințele. Fierbeți foile de lasagna în apă cu sare până când sunt ușor moi și maleabile. Clătiți-le cu apă rece și tăiați-le bucăți pentru a intra perfect în interiorul ardeilor.
Mâncare rapidă din cartofi: avem nevoie de două ouă și puțin pesmet și cina este gata
Pentru sosul bechamel vegan: fierbeți 350 ml apă și amestecați nucile caju, uleiul, nucșoara, făina și pasta miso. Se trece spanacul prin apă clocotită, se condimentează cu sare și piper. Umpleți ardeii, mai întâi, cu o bucată de lasagna, niște spanac, apoi roșii uscate, apoi un strat de bechamel, apoi iarăși o foaie de lasagna.
Pune maioneză în aluatul de clătite. Secretul gospodinelor cu experiență s-a aflat
Continuați să stratificați până când ardeii sunt umpluți. Aceștia se coc într-un cuptor, într-un vas termorezistent, la 180 grade, circa 35-45 de minute. Se decorează cu nuci de pin, rucola și busuioc și se servesc pe masă. Poftă bună!
Pulpele de pui cu sos din brânză feta este o mâncare atât de bună încât vei vrea să o gătești mereu.
Acest fel de mâncare se prepară foarte simplu și rapid și este incredibil de gustos și sățios. Necesită cele mai simple ingrediente, din care puteți face o cină pentru întreaga familie, în doar 20 de minute.
Pentru gătit veți avea nevoie de:
brânză feta,
roșii cherry,
ceapă,
pulpe de pui,
ulei de măsline,
condimente după gust.
Cantitatea de produse poate fi ajustată în funcție de preferințele de gust: cineva va dori să adauge mai multă carne, iar cuiva îi va plăcea brânza feta coptă cu multe roșii.
Se toarnă ulei de măsline pe fundul formei de copt. Puneți brânza feta în mijloc. Tăiați ceapa felii, iar pulpele de pui în bucăți mici.
Aranjați ceapa, puiul și roșiile în jurul brânzei. Dacă doriți, puteți adăuga puțin rozmarin și ardei iute.
Coaja de lămâie și ardeiul murat picant vor face mâncarea mai delicioasă și mai aromată. La final, adăugați puțin ienibahar și ulei de măsline și amestecați ingredientele.
Cu se poate fi înlocuită drojdia în aluat? Aceste produse sunt în bucătăria fiecărei gospodine
Dați vasul într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade. Mâncarea gata se servește cu pâine proaspătă, care este delicioasă, dacă este înmuiată în brânză feta coptă.
Sau mai există o variantă: folosiți ca brânză feta coptă cu legume pentru paste. Scoateți carnea și îndepărtați coaja de pe roșii, combinați produsele până la o consistență uniformă cu un blender și adăugați-le în pastele fierte. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News