Orez mexican. Rețeta picantă și plină de savoare pentru post

Dacă ești genul de persoană care iubește preparatele picante, această rețeta este fix pe gustul tău, mai ales dacă în această perioadă ții post.

 Ingrediente

 300 g orez cu bobul rotund
 200 g fasole cu bobul roşu
 4 linguri ulei de măsline
 sare
 piper alb
 1 lingura praf de chilli
 2 ardei capia
 2 cepe roşii
 1 ardei iute
 2 linguri miere
 1 lingura boia dulce

Cum se prepară

Se spală fasolea şi se lasă de seara până a doua zi să se înmoaie. Se pune apoi să fiarbă în câteva ape. În ultima apă, se adaugă sare şi o lingură de ulei, potrivit retete.unica.ro. Se strecoară şi se lasă la rece. Se spală orezul şi se pune să fiarbă cu apă de trei ori mai multă decât cantitatea de orez. După ce a fiert, se acoperă cu un capac.

Se taie ceapa solzişori, se căleşte, se adaugă ardeiul capia şi ardeiul iute, se condimentează cu chilli, sare şi piper. Se adaugă şi 2 linguriţe de miere, boiaua dulce şi se lasă să fiarbă puţin. Într-un bol, se pune orezul fiert, fasolea şi sosul. Se amestecă uşor până intră tot sosul în orez şi se serveşte ornat cu frunze de coriandru sau de pătrunjel verde şi felii de ardei gras.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel