Orezul prăjit este o mâncare originară din China, acum populară în întreaga lume. În plus, are o istorie foarte lungă: primele mențiuni despre orezul prăjit datează din secolul al VI-lea!
De-a lungul secolelor, felul de mâncare s-a schimbat de sute de ori și este greu să enumerăm chiar toate variațiile. Ingredientul principal este orezul fiert, dar adaosurile pot fi variate.
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
ulei de floarea soarelui - 40 grame,
ouă - 2 bucăți,
usturoi - 2 căței,
ceapă verde - 1 legătură,
amestec de mirodenii garam masala - 1 gram,
orez cu bob lung - 350 grame,
mazăre congelată - 80 grame,
sos de soia - 30 ml,
ananas proaspăt - 350 grame,
sare după gust.
Se încinge uleiul într-o tigaie wok, se adaugă ouăle și se prepară o omletă subțire. Omleta gata se pune pe un tocător și se taie în fâșii subțiri.
Sparanghel la grătar: simplu, gustos și cu puține calorii
Fierbe orezul în apă cu sare aproximativ 15-20 de minute până este gata. Ananasul se curăță și se taie în bucăți.
Un desert neobișnuit din bucătăria evreiască: kugel cu tăiței, mere și mure
Încinge uleiul rămas. Usturoiul și ceapa se toacă și se pun în tigaie. Se prăjesc câteva minute, se adaugă orezul, mazărea, uleiul de susan, amestecul de mirodenii garam masala și sosul de soia.
Turte cu ceapă verde, o gustare chinezească delicioasă
Gătește la foc mare, astfel încât toate ingredientele să fie bine încălzite. Adaugă fâșiile de ananas și omleta și amestecă. Orezul prăjit cu ananas se ornează cu nuci caju și se servește pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News