Veți fi surprinși să aflați ce și câte beneficii are orezul sălbatic. E bun pentru diete, fabulos pentru funcționarea organismului și nu are gluten, ceea ce-l include în lista super-alimentelor.
Orezul sălbatic asigură organismului aportul necesar de fibre, acid folic, zinc, fosfor, fier, potasiu și magneziu, pe lângă alte vitamine esențiale și nutrienți. De asemenea, este mai bogat în proteine decât alte cereale integrale. La fel ca orezul negru, cel sălbatic este foarte bun pentru diete, pentru că favorizează metabolismul, ducând la scăderea în greutate. În același timp, însă, furnizează suficientă energie, așa că este ideal și pentru cei care fac sport. Fiind gluten-free, este o opțiunea bună și convenabilă pentru cei care au intoleranță.
Iată care sunt beneficiile principale ale orezului sălbatic:
1. Protejează corpul de mai multe boli.
Orezul sălbatic conține antioxidanți și fitonutrienți care ajută organismul să lupte contra unor boli precum: cele de inimă, infarct și chiar cancer, potrivit unui studiu publicat de Food Chemistry. Acesta arată că activitatea antioxidanților din orezul sălbatic este de 10 ori mai mare decât cea a celor din orezul alb.
2. Poate contribui la reducerea așa-numitelor „defecte din naștere".
Practic, orezul sălbatic previne apariția acestor defecte dacă este consumat de viitoarea mămică, pentru că oferă organismului ei doze „sănătoase" de vitamine B plus acid folic. Acesta din urmă are un rol esențial în dezvoltarea și divizia celulară, în mediul intrauterin. Lipsa vitaminelor și a acidului folic pot duce la anemie, defecte la nivelul creierului și a coloanei, boli cardiovasculare, infarct și multe alte condiții serioase.
3. Întărește oasele.
Orezul sălbatic conține fosfor, care este cunoscut pentru efectele sale de întărire a oaselor.
4. Îți dă energie.
Orezul sălbatic este o sursă naturală de energie pentru organism. Conține magneziu, care ajută organismul să creeze energie. Așa că printre beneficiile consumului de orez sălbatic se numără și acela că previne apariția oboselii și asigură oxigenarea bună a celulelor.
5. Nu conține gluten!
Nu conține gluten, așa că este ideal pentru pentru cei care intoleranță sau alergie. Glutenul poate fi foarte greu de digerat și poate duce la apariția unor probleme intestinale grave. Alte cereale integrale fără gluten sunt orezul brun și quinoa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu