Organizaţiile pentru protecţia seropozitivilor reacţionează la afirmaţiile primarului din Singureni

singureni_52389900
singureni_52389900

Povestea seropozitivilor de la Singureni se transformă în scandal. Organizaţiile care apără drepturile bolnavilor infectaţi cu HIV îl apostrofează pe primarul comunei. După ce a reclamat apariţia a zeci de noi cazuri de infestări cu HIV în ultimii ani, acesta şi-a schimbat brusc opinia.Față de aceste aspecte, doctorul Paul Marinescu de la Spitalul de Boli Infecțioase Giurgiu susține că informațiile apărute în presă, conform cărora seropozitivii din Singureni ar fi îmbolnăvit și alte persoane, sunt manipulari ordinare, după cum a declarat redacției De Ce News.

[caption id="attachment_93307" align="alignleft" width="300" caption="Foto: RTV"][/caption] Scandalul a fost declanşat de primarul comunei Singureni, care a afirmat, în exclusivitate pentru Realitatea TV, că prezenţa centrelor pentru bolnavi seropozitivi în comună a dus la creşterea numărului de persoane infectate cu HIV.

"Asta e situaţia. Am înţeles că şi în interiorul localităţii ar fi persoane care ar fi infestate. Ca număr, sunt de ordinul zecilor", a declarat, acum câtev zile, Ştefan Tăgârţă, primarul comunei Singureni, judeţul Giurgiu.

Deşi declaraţia a fost filmată, primarul şi-a negat propriile vorbe joi, în faţa redactorilor unui cotidian central. Astăzi, bulversat, el n-a putut clarifica lucrurile.

Organizaţiile care se ocupă de protecţia bolnavilor seropozitivi au reacţionat.

"Comunicatul nostru de presă nu viza, aşa cum am înţeles că ar fi scris Evenimentul Zilei, Realitatea TV. Viza afirmaţii făcute şi văzute în media de către populaţia şi autorităţile din Singureni cum că ar exista zeci de noi cazuri de persoane seropozitive în comuna Singureni, lucru pe care l-am contestat", a declarat Iulian Petre, director UNOPA.

Citește și:

Cazul Singureni: Un copil infectat cu HIV a fost plătit cu 1000 de lei de o persoană din autorităţile locale pentru a da declaraţii

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică spune că centrele din comună nu reprezintă un pericol. O părere, însă, uşor de anticipat atâta vreme cât unul dintre ele îi aparţine.

"Fundaţia este forma de organizare, dar ei sunt copii pe care eu i-am luat în grijă. Nu sunt copiii unei fundaţii oarecare. Patru fetiţe s-au măritat cu acte. Cu cununie. Cu bărbaţi care erau seronegativi şi care de bunăvoie au făcut lucrul acesta, în bună ştiinţă de cauză", a spus Paul Marinescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică.

Citește și:

Infestaţi cu HIV de experimentele lui Ceauşescu, stigmatizaţi social în regimul democratic. Ce pot face bolnavii de SIDA din Singureni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel