O parte recent descoperită a sistemului nostru imunitar ar putea fi valorificată pentru a trata toate tipurile de cancer, spun oamenii de știință.
Echipa Universității Cardiff a descoperit o metodă de a ucide cancerul de prostată, sân, plămâni și alte tipuri de cancer în testele de laborator. Rezultatele, publicate în Nature Immunology, nu au fost testate la pacienți, dar cercetătorii spun că au „un potențial enorm”, scrie BBC.
Experții au spus că, deși lucrarea a fost încă într-un stadiu incipient, a fost foarte interesantă.
Sistemul nostru imunitar este apărarea naturală a organismului nostru împotriva infecției, dar atacă și celulele canceroase. Oamenii de știință căutau modalități „neconvenționale” și anterior nedescoperite că sistemul imunitar atacă în mod natural tumorile.
Ceea ce au găsit a fost o celulă T din sângele oamenilor. Aceasta este o celulă imună care poate scana organismul pentru a evalua dacă există o amenințare care trebuie eliminată.
Diferența este că acesta ar putea ataca o gamă largă de cancere.
„Există o șansă aici pentru a trata fiecare pacient”, a declarat cercetătorul prof. Andrew Sewell pentru BBC.
El a adăugat: „Anterior nimeni nu credea că acest lucru ar putea fi posibil”.
Celulele T au „receptori” pe suprafața lor care le permit să „vadă” la nivel chimic.
Echipa Cardiff a descoperit o celulă T și receptorul acesteia, care ar putea găsi și ucide o gamă largă de celule canceroase în laborator, inclusiv celule pulmonare, piele, sânge, colon, sân, os, prostată, ovar, rinichi și celule de col uterin.
În mod crucial, a lăsat neatinse țesuturile normale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu