Ororile din kibbutz-ul atacat de Hamas. Copii arși de vii, femei violate, masacru inimaginabil! - sursa Reuters

foto: Freepik
foto: Freepik

Mai mulți salvatori au povestit ororile descoperite în kibbutz-ul atacat de Hamas.

Yossi Landav, în vârstă de 55 de ani, lucrează ca salvotor în zone de conflict de 33 de ani, dar nimic nu l-a pregătit pentru ceea ce a văzut în urma unui atac al Hamas în sudul Israelului, în care au murit cel puțin 1.300 de oameni.

Landav a spus, potrivit Reuters, că a fost atât de afectat încât nu a reușit să își scoată imaginile din minte.

"Pare că încă este în fața ochilor mei", a spus acesta.

Agenții de prim ajutor de la organizația de căutare și salvare ZAKA au fost trimiși în sud în timp ce armata israeliană se lupta încă cu mii de militanți Hamas în mai multe locuri de-a lungul frontierei.

Misiunea lor era să salveze oameni când era posibil, dar mai ales să recupereze cadavrele.

"Nu sunt sigur că mai pot număra la câte cadavre am văzut", a spus Landav, adăugând că acestea includeau "copii, sugari, mame, tați, persoane în vârstă, persoane cu dizabilități."

Atacul lansat de Hamas a fost cel mai brutal din istoria Israelului. Și asta pentru că cea mai mare parte a victimelor au fost civili.

În replică, Israel a bombardat Fâșia Gaza, enclavea palestiniană blocată controlată de Hamas, ucigând aproape 3.000 de oameni. Hamas a afirmat că un atac asupra unui spital marți a ucis 500 de oameni. Armata israeliană a declarat că încă nu are detalii despre spital.

Trupuri mutilate și scene de groază

Tradiția evreiască prevede ca înmormântarea să aibă loc cât mai curând posibil după deces, dar multe dintre cazurile văzute de Landav au necesitat o analiză amănunțită pentru ca persoana să poatp, astfel încât familia să poată fi informată și să se găsească cauza decesului.

Itzik Itah, care și-a dat titlul de comandant al ZAKA, a descris corpuri mutilate în case.

"Am deschis o ușă și am văzut un bărbat înăuntru, ars complet, cu degetele tăiate. Asta înseamnă că i-au tăiat degetele, a reușit să intre în camera de securitate și apoi a fost ars înăuntru, în viață", a spus el.

Lucrătorii de prim ajutor spun că locuitorii kibbutz-ului Beeri au fost victimele unui atac deosebit de violent.

"Într-o (casă) erau un cuplu legat unul de celălalt cu hainele desfăcute, și puteai vedea clar că femeia a fost violată", a spus Itah. "Atunci când este goală cu fața în jos, iar hainele îi fuseseră cu siguranță luate de pe ea, asta înseamnă că a fost violată."

Landav a spus că a văzut copii care fuseseră arși de vii.

"A fost un masacru pe care nu mi-l puteam imagina", a spus voluntarul ZAKA, Mendy Habib. "Oameni împușcați, arși. Peste tot în apartamente, în afara apartamentelor, pe peluza din față, pe stradă. Asta înseamnă întregul sat, casă după casă. Oameni morți, cadavre peste tot."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel