Ostatici văzuți într-o înregistrare video a Hamas. Casa Albă îndeamnă Israelul să reducă ofensiva

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Hamas a difuzat o înregistrare video cu trei ostatici israelieni pe care îi țin în Gaza, îndemnând Israelul să-și oprească ofensiva și să obțină eliberarea lor.

Înregistrarea video de 37 de secunde îi arată pe Noa Argamani, 26 de ani, Yossi Sharabi, 53 de ani, și Itai Svirsky, 38 de ani, care s-au numărat printre cei răpiți de luptătorii Hamas în timpul atacurilor din 7 octombrie.

Aceasta survine în contextul în care Casa Albă a declarat că este "momentul potrivit" ca Israelul să își reducă operațiunile militare din Gaza.

O mare parte din această fâșie de pământ dens populată a fost distrusă de Forțele de Apărare Israeliene (IDF), iar ministerul sănătății condus de Hamas afirmă că aproximativ 24.100 de persoane au fost ucise și aproape 61.000 rănite.

Aproximativ jumătate din cei 240 de ostatici luați de Hamas au fost eliberați în timpul armistițiului de scurtă durată din noiembrie, dar Israelul afirmă că 132 au rămas în Gaza și că 25 au murit în captivitate.

În cadrul unei intervenții la CBS, purtătorul de cuvânt al Consiliului de securitate națională de la Casa Albă, John Kirby, a declarat că SUA au discutat cu Israelul "despre o tranziție la operațiuni de intensitate redusă" în Gaza.

"Credem că este momentul potrivit pentru această tranziție. Și discutăm cu ei pentru a face acest lucru", a spus Kirby în emisiunea Face The Nation.

Războiul a dus la creșterea tensiunilor în întreaga regiune

Războiul a dus la creșterea tensiunilor în întreaga regiune, Israelul schimbând focuri de armă aproape zilnic cu gruparea militantă libaneză Hezbollah, iar milițiile susținute de Iran atacă obiective americane în Siria și Irak.

În plus, rebelii Houthi din Yemen au vizat transportul maritim internațional, ceea ce a atras un val de atacuri aeriene britanice și americane săptămâna trecută.

Între timp, cel puțin 14 persoane au fost rănite într-un atentat comis luni dimineață în apropiere de Tel Aviv, în Israel, potrivit serviciilor de urgență.

În condițiile în care soarta celor trei ostatici este incertă, forțele israeliene au bombardat ținte din sudul, nordul și centrul Gaza.

În tabăra de refugiați Al Nusseirat, jurnalista locală Doaa el Baz a arătat pentru Reuters imagini cu ceea ce a fost cândva strada pe care a locuit.

"Întregul cartier este distrus", a spus ea. "Nici măcar o singură casă nu a fost cruțată".

"Ne-au ucis toate visele aici. Casa în care am crescut și mi-am petrecut toată copilăria", a spus ea, cu vocea tremurândă, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel