Ostilitățile din Nagorno-Karabah ar fi încetat. La ce acord ar fi ajuns Azerbaidjan și Armenia

Ostilitățile din Nagorno-Karabah ar fi încetat. Rusia își asumă meritele / Foto: Agerpres
Ostilitățile din Nagorno-Karabah ar fi încetat. Rusia își asumă meritele / Foto: Agerpres

Ostilitățile din Nagorno-Karabah ar fi încetat, după încheierea unui acord.

Ostilitățile din Nagorno-Karabah ar fi încetat prin medierea comandamentului contingentului rus de menținere a păcii de la ora 12:00, ora Moscovei, ar fi informat centrul de informare unificat al nerecunoscutei Republici Nagorno-Karabah, scrie Interfax.

"Prin medierea comandamentului contingentului rus de menținere a păcii staționat în Nagorno-Karabah, s-a ajuns la un acord privind încetarea completă a ostilităților de la ora 13:00 pe 20 septembrie 2023", se arată într-un comunicat.

Se menționează că "s-a ajuns la un acord privind retragerea unităților rămase și a personalului militar al Forțelor Armate ale Republicii Armenia din zona de desfășurare a contingentului rus de menținere a păcii și desființarea și dezarmarea completă a formațiunilor armate din Nagorno Karabah și retragerea echipamentelor grele și a armelor de pe teritoriul Nagorno-Karabah, în scopul eliminării lor rapide".

VEZI ȘI: Medvedev îi ia în râs pe armeni, după ce aceștia au cerut ajutorul Rusiei: Ghiciți ce soartă o așteaptă...

Reintegrarea armenilor din Nagorno-Karabah

"Problemele ridicate de partea azeră privind reintegrarea, asigurarea drepturilor și securității armenilor din Nagorno-Karabah, precum și problemele de asigurare a mijloacelor de trai ale populației din Nagorno-Karabah în conformitate cu Constituția Azerbaidjanului, potrivit acordul la care s-a ajuns, va fi discutat la o întâlnire între reprezentanții populației locale armene și reprezentanții autorităților centrale ale Republicii Azerbaidjan, care va avea loc în orașul Yevlakh la 21 septembrie 2023, dar și în cadrul întâlnirilor ulterioare" Centrul de informare a declarat într-un comunicat.

Administrația președintelui Azerbaidjanului a confirmat faptul că o întâlnire cu armenii din regiunea Karabah va avea loc pe 21 septembrie la Yevlakh, pentru a fi discutate problemele reintegrării.

"La propunerea administrației președintelui Azerbaidjanului, pe 21 septembrie 2023, va avea loc o întâlnire la Yevlakh cu reprezentanții locuitorilor armeni din Karabah pentru a discuta problemele reintegrării bazate pe Constituția și legile Republicii Azerbaidjan", a spus administrația într-un comunicat.

Marți, 19 septembrie, Ministerul Apărării din Azerbaidjan a anunțat "punerea în aplicare a măsurilor locale antiteroriste în regiunea Karabah". Administrația prezidențială azeră a declarat că, pentru a opri operațiunea, "grupurile armate ilegale armene trebuie să ridice steagul alb, să predea toate armele, iar regimul ilegal trebuie să se dizolve singur".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel