Ostropel de pasăre. Rețeta din 1955

Sursa foto: captură video YouTube Retete traditionale romanesti
Sursa foto: captură video YouTube Retete traditionale romanesti

Cum îți sună un ostropel de pasăre? Delicios, evident. Dacă vrei să te convingi, îți oferim o rețetă din 1955.

Ingrediente

1 kg pasăre
1/2 pahar untură
2 linguri făină
1 ceapă
2 morcovi
2 linguri bulion
puțină boia de ardei dulce
1 căpățână usturoi
1 linguriță oțet
sare
puțin mărar

Cum se prepară

Se spală pasărea, se taie în bucăți (porții) și se prăjește în untura încinsă; se scot din tigaie bucățile prăjite și se lasă deoparte. Ceapa se taie solzișori și morcovii rondele.

Separat, se rumenește făina în untura în care a fost prăjită pasărea, se adaugă ceapa și morcovul și se lasă să se rumenească puțin, apoi se sting cu bulion, puțină boia de ardei dulce și apă și se lasă să fiarbă 30 minute, potrivit reteteistorice.ro.

Se strecoară sosul printr-o strecurătoare, frecând bine cu o lingură de lemn astfel încât să treacă cât mai mult sos. Sosul se pune în tigaie, se adaugă carnea prăjită și se lasă să fiarbă la foc încet încă aproximativ 40 minute.

Când au fiert, se adaugă usturoiul (tăiat felii, călit în untură și stins cu oțet), se potrivește de sare și se mai lasă totul pe foc 5 minute. Se servește cu mărar tocat mărunt presărat pe deasupra.

BONUS: Prăjitură pufoasă cu vișine. Rețeta preferată a sezonului

Ingrediente:

- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 200 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță extract de vanilie
- 200 g vișine, fără sâmburi
- unt sau ulei pentru uns forma de copt
- zahăr pudră pentru presărat (opțional)

Cum se prepară

Încălziți cuptorul la 180°C și ungeți o formă de copt cu unt sau ulei. Într-un castron mare, bateți ouăle și zahărul cu un mixer electric până când obțineți o compoziție spumoasă și voluminoasă. Acest proces poate dura aproximativ 5 minute. Adăugați făina și praful de copt treptat peste amestecul de ouă și zahăr, amestecând ușor cu o spatulă sau cu mixerul la viteză mică. Asigurați-vă că nu sunt cocoloașe de făină în aluat. Incorporați extractul de vanilie în aluat.

Adăugați vișinele în aluat și amestecați-le ușor pentru a le distribui uniform în aluat. Turnați amestecul în forma pregătită și uniformizați suprafața. Puneți forma în cuptorul preîncălzit și coaceți pandispanul timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când trece testul scobitorii (scobitoarea introdusă în mijlocul prăjiturii trebuie să iasă curată).

După ce se coace, lăsați prăjitura să se răcească în formă timp de aproximativ 10 minute, apoi transferați-o pe un grătar pentru a se răci complet. Puteți presăra zahăr pudră peste prăjitură înainte de servire, dacă doriți.

Tăiați prăjitura în bucăți și serviți-o alături de o ceașcă de ceai sau cafea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel