Ostropel de porc cu piure. Rețeta tradițională iubită de români. Dacă iubești mâncarea românească, acest preparat trebuie încercat. Iată rețeta.
INGREDIENTE
250 g pulpă slabă de porc, tăiată cubulețe
200 g cârnați de porc
2 cepe
1 rulou de scorțișoară
250 ml vin roșu
15 boabe de ienupăr sau piper sfărâmate
4 foi de dafin
4 căței de usturoi feliați subțire
1 lingură ulei de măsline
1 morcov tocat
1 tijă de țelină tocată
1 cutie roșii tocate, circa 400 g
1 linguriță oțet balsamic
300 ml supă clară de vită
10 g ciuperci uscate, bine spălate
câteva fire de verdețuri aromate (rozmarin, salvie, oregano sau pătrunjel), cu frunzele tocate grosier
sare și piper
Ostropel de porc cu piure. Rețeta tradițională iubită de români. Se pun bucățelele de carne într-un castron. Se toacă una dintre cepe și se adaugă în castron împreună cu scorțișoara, vinul, ienupărul, foile de dafin, usturoiul și piperul (după gust), scrie erd.ro. Se acoperă vasul și se lasă carnea la marinat în frigider, peste noapte sau mai mult, până la 2 zile.
Ostropel de porc cu piure. Rețeta tradițională iubită de români. Se scoate carnea din marinată și se șterge cu prosoape de hârtie. Se scurge marinata și se pune deoparte. Se toacă restul de ceapă. Se încinge uleiul într-o caserolă rezistemtă la flacără, se adaugă carnea și se rumenește uniform. Se adaugă apoi ceapa tocată, morcovul și țelina și se gătesc 3–4 minute, sau până când încep să se înmoaie.
Ostropel de porc cu piure. Rețeta tradițională iubită de români. Se adaugă lichidul din marinată, roșiile cu suc cu tot, oțetul, supa clară, ciupercile și verdețurile aromate. Se asezonează după gust. Se dă în clocot, apoi se acoperă caserola și se lasă la fiert circa 2 ore, până ce carnea se face fragedă. Cu circa 45 de minute înainte de terminarea timpului afectat gătitului, se taie 200 g cârnați de porc în bucăți de dimensiunea unei îmbucături și se prăjesc într-o tigaie teflonată, fără ulei sau grăsime, până ce se rumenesc uniform.
Ostropel de porc cu piure. Rețeta tradițională iubită de români. Se scot cu o spumieră și se lasă la scurs pe prosoape de hârtie, după care se adaugă la carnea de porc și se gătesc încă 30 de minute. Se ia vasul de pe foc și se păstrează cald. Se servește cu piure.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu