Oţelul Galaţi a transferat un fundaş care a jucat la Arsenal Londra - Foto

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Echipa de fotbal din Superliga României Oţelul Galaţi a achiziţionat, miercuri, un fotbalist care a evoluat la Arsenal Londra, chiar în Liga Campionilor.

Citește și - Fost atacant al echipelor Arsenal şi Ipswich Town, arestat după ce a fost prins cu droguri în valoare de aproape 800 de mii de dolari

 

Oţelul Galaţi l-a transferat pe fundaşul elveţian Martin Yves Angha-Loetscher, care a jucat în cariera sa pentru Arsenal Londra, în Liga Campionilor, potrivit site-ului oficial al clubului din Superligă. Fundaşul central Angha (30 ani) se află deja sub comanda managerului tehnic Dorinel Munteanu, notează sursa menţionată, citată de Agerpres.

Un stoper cu o vastă experienţă europeană, care a disputat meciuri în campionate puternice ale continentului, Martin Yves Angha-Loetscher, care posedă dublă cetăţenie, elveţiană şi congoleză, şi-a pus semnătura pe un contract până în luna iunie a anului 2025. El vine la Galaţi liber de contract după ce în stagiunea precedentă a jucat în 2.Bundesliga, la Wehen Wiesbaden, în 27 de meciuri.

A fost considerat un copil-minune atunci când era junior

Angha a fost considerat un copil-minune în perioada junioratului, fiind selecţionat la toate reprezentativele juvenile ale Elveţiei (de 3 ori la naţionala Under-15, de 7 ori la Under-16, de 11 ori la Under-17, de 7 ori la Under-18, de 6 ori la Under-19, de 6 ori la Under-20 şi de 13 ori la selecţionata Under-21, marcând 4 goluri pentru Ţara Cantoanelor).

Foto 

Curtat de Chelsea, Manchester United sau Bayern Munchen

Născut la Zurich, Angha a fost curtat de Chelsea, Manchester United şi Bayern Munchen, iar la 16 ani ajungea la academia clubului Arsenal Londra, pentru care avea să dispute 47 de jocuri oficiale la nivelul formaţiei de rezerve. El a reprezentat şi echipa mare în două situaţii: a fost integralist în Cupa Ligii într-un duel cu Coventry City şi rezervă utilizată pe finalul deplasării de UEFA Champions League de la Pireu, cu Olympiakos, într-un meci pierdut de tunari cu scorul de 1-2 (pe 4 decembrie 2012).

Printre celebrii săi colegi din acea perioadă de pe Highbury s-au numărat Andrei Arşavin, Olivier Giroud, Theo Walcott, Serge Gnabry, Alex Oxlade-Chamberlain sau Wojciech Szczeny, manager fiind Arsene Wenger.

După experiența la Arsenal, a plecat în Germania

 

După experienţa din nordul Londrei, Angha (1,88 m) a trecut în Germania, unde a evoluat la cluburi precum 1. FC Nurnberg, 1860 Munchen sau Wehen Wiesbaden. A evoluat şi în ţara natală, la FC Sion şi St. Gallen, dar şi în Olanda, la Fortuna Sittard. În sezonul 2022-2023, fundaş central a îmbrăcat tricoul clubului Al-Adalah din Arabia Saudită.

'Este o onoare să reprezint un club cu o asemenea tradiţie şi cu asemenea suporteri aşa cum are Oţelul. Ştiu că voi fi antrenat de fotbalistul cu cele mai multe meciuri din naţionala României, o figură emblematică, ştiu că trebuie să dau totul meci de meci şi asta voi face. Abia aştept să cunosc atmosfera de pe stadion. Hai, Oţelul!', a declarat Martin Angha. Angha este al doilea transfer perfectat de gălăţeni în această săptămână, după ce marţi l-a achiziţionat pe mijlocaşul belgian Samy Bourard (ex-Hapoel Hadera).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel