Oțelul Galați, un nou transfer. Internaționalul Jurić, contract pentru un an

FOTO: Freepik @viarprodesign
FOTO: Freepik @viarprodesign

Atacantul Stipe Jurić, jucător la naționala de tineret a Bosniei, a semnat cu echipa Oțelul Galați.

Oțelul Galați a semnat un nou transfer, cea a atacantului bosniac Stipe Jurić, care ultima dată a juca în prima ligă poloneză, și care deja se află în cantonamentul de la Vatra Dornei, potrivit unui comunicat al clubului gălățean.

Jurić, în vârstă de 25 de ani, este atacant central și ultima dată a îmbrăcat tricoul formației de prim eșalon din Polonia ŁKS Łódź pentru care, în perioada 2021-2024, a fost distribuit în 61 de partide.

A marcat pentru Łódź de 12 ori și a furnizat 2 pase decisive. În perioada menționată, noul vârf al Oțelului a jucat și pentru echipa secundă a clubului din Ekstraklasa: 13 partide, 3 goluri, 2 pase decisive.

Potrivit sursei menționate, Jurić este un ”produs” al clubului bosniac  NK Siroki Brijeg, iar în perioada junioratului, în cele 44 de meciuri jucate a marcat de 39 de ori, iar la seniori a marcat 19 goluri în cele 76 de partide disputate în prima ligă din Bosnia și Herțegovina, având de asemenea și o apariție în preliminariile Europa League. Jurić a avut convocări la naționalele Under 19 și Under 21 ale Bosniei și Herțegovinei, înscriind o dată într-un meci amical cu Azerbaijan U 21.

”Vin cu inima deschisă în România la un club de mare tradiție care a câștigat campionatul și Supercupa și care a jucat în grupele UEFA Champions League.

Îmi doresc să ajut mult echipa să își atingă obiectivele în noul sezon competițional. Sunt nerăbdător să joc în fața unui stadion plin, așa cum am văzut că se întâmplă la noua mea echipă. Hai, Oțelul”, a declarat Jurić, citat de site-ul oficial al SC Oțelul Galați.

Atacantul, la final de contract cu ŁKS Łódź, a semnat pe un an de zile cu SC Oțelul Galați, cu posibilitatea prelungirii înțelegerii pe încă un sezon. 

Oțelul, mutări importante înainte de noul sezon

Echipa antrenată de Dorinel Munteanu i-a mai transferat pentru noul sezon pe portarul Iustin Popescu (Chindia Târgoviște) și pe mijlocașii centrali Neluț Roșu (Dinamo) și Cristian Chira (Unirea Dej). Fundașii laterali Milen Jelev, Miguel Angelo Gomes Silva, Mihai Adăscăliței, mijlocașii Juri Cisotti, Frederic Ferreira Maciel și atacantul Alexandru Mihai Constantin Pop și-au prelungit contractele.

De asemenea, gălățenii s-au despărțit de portari Relu Marian Stoian, Eduard Adrian Pap, fundașii Dragan Lovric, Costin Petruț Ghiocel, Dan Lucian Panait, Claudio Ionuț Mocanu, mijlocașii Vasile Jardan, Pablo Leonel Gaitan, atacanții George Cîrjan și Anes Rusevic, conform Agerpres.

Citește și: EURO 2024. Cine va câștiga: Inteligența artificială a stabilit învingătorii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel