Oțet de mere, beneficii uimitoare pentru sănătate și nu numai. Studiile demonstrează eficienţa sa

Foto Pexels
Foto Pexels

Studiile demonstrează eficienţa oţetului de mere.

Oţetul de mere are beneficii asupra organismului şi nu numai. CNN a întrebat şapte experţi şi a analizat zeci de studii care evidenţiază efectele benefice ale oţetului de mere.

Oțetul de mere poate reduce glicemia. Studiile arată că acidul acetic poate fi folosit ca un instrument pentru a ajuta oamenii să scadă glicemia. Un studiu clinic din 2019 a constatat „o scădere cu 10 puncte a concentraţiilor de glucoză în repaus alimentar”, a spus Johnston Carol, dietetician, potrivit CNN.

În cercetările lui Johnston, persoanele care au beneficiat cel mai mult de efectele oţetului erau rezistente la insulină, o afecţiune numită prediabet. „Practic, ceea ce face acidul acetic este blocarea absorbţiei amidonului”, a spus Johnston.

„Dacă subiecţii mei din studiu mănâncă alimente ce conţin amidon şi adaugă oţet, glicemia va scădea. Dar dacă beau apă cu zahăr şi adaugă oţet, nu se întâmplă nimic”, a zis specialistul.

Poate ajuta la pierderea în greutate

O altă utilizare populară a oţetului de mere este în regimul alimentar pentru scăderea în greutate. Cel mai citat studiu a fost realizat cu 175 de subiecţi japonezi supraponderali, dar sănătoşi. Tratamentul de 12 săptămâni a produs o greutate corporală mai mică.

Utilizarea cidrului de mere combinat cu o dietă sănătoasă, porţii reduse şi exerciţii fizice ar putea fi de ajutor, a spus dieteticianul Lisa Drayer.

Oțetul de mere este un conservant alimentar. Utilizat timp de secole pentru conservarea produselor alimentare, cum ar fi murăturile, oţetul a devenit un conservant natural şi pentru produsele procesate din carne.

Oţetul de mere este este utilizat şi pentru spălarea alimentelor, pentru a reduce bacteriile sau virusurile de pe suprafaţa fructelor şi legumelor.

Oţetul de mere este biodegradabil şi, datorită pH-ului său scăzut, este excelent împotriva murdăriei alcaline, cum ar fi depunerile de calcar, notează Mediafax.

Un studiu din 1997 a arătat că oţetul de mere nediluat a avut efecte asupra E. coli şi Salmonella. Studiul din 2000 a arătat, de asemenea, că oţetul este eficient împotriva bacteriilor Pseudomonas aeruginosa, care se găsesc mai ales în spitale şi căzi cu hidromasaj netratate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel