Oțetul de mere, folosit pentru preparate culinare, este utilizat și în tratamentele de înfrumusețare.
Oțetul de mere este folosit în gospodării și pe post de dezinfectant. Această proprietate îl face excelent pentru a reduce bacteriile și ciupercile care se pot dezvolta la nivelul scalpului, provocând probleme de sănătate așa cum sunt infecții sau mâncărimi ale pielii capului. Oțetul de mere conține vitaminele C și B, dar și alfa-hidroxiacid, care ajută la exfolierea scalpului și la îndepărtarea celulelor moarte care pot sufoca foliculii de păr.
Cum să-l folosești pentru păr
Se amestecă două, trei linguri de oțet de mere în câțiva litri de apă. După ce te-ai spălat pe cap și ai folosit balsam, clătește-ți părul cu amestecul de apă și oțet, masând delicat scalpul. Lasă-l să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește cu apă.
Poți crește treptat cantitatea de oțet adăugată în apă, dar nu ar trebui să depășești mai mult de cinci linguri, potrivit eva.ro.
Măsuri de siguranță
Tratamentul cu oțet de mere te poate ajuta să-i redai strălucirea și frumusețea părului tău. Dar dacă nu ai grijă, poți face mai mult rău decât bine. În cazul în care problemele scalpului se agravează în loc să se amelioreze, întrerupe folosirea oțetului de mere sau scade cantitatea de oțet pe care o adaugi în apă. De asmenea, poți reduce frecvența cu care folosești tratamentul.
Oțetul conține acid acetic, o substanță cu efect caustic, ceea ce înseamnă că poate irita sau arde pielea. Diluează întotdeauna oțetul înainte de a-l aplica pe piele. Dacă amestecul cu oțet de mere și apă este prea concentrat, adaugă mai multă apă.
Evită contactul cu ochii. Dacă îți intră apă cu oțet în ochi, clătește imediat cu apă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu