Investiția, care se ridică la 30 de milioane de euro, a durat aproape un deceniu și se află în orașul Otopeni. Au fost construite piscine olimpice pentru înot și sărituri și bazine de antrenament. Însă, lipsește cel mai important lucru: aducţiunea cu apă, potrivit TVR.
Complexul din Otopeni se întinde pe o suprafață de 7000 de metri pătrați. Acesta va găzdui competiții internaționale de natație și are o capacitate de aproape 2800 de locuri pentru spectatori. Complexul are vestiare, săli de forţă, sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri, saune, cabinet medical, sală de conferinţe, restaurante și zone de relaxare, pe lângă cele 2 bazine olimpice și alte 4 de antrenament, inițiere și recuperare.
Necesarul de apă pentru umplerea tuturor bazinelor depășește consumul orașului Otopeni pentru 3 zile.
În total sunt peste 10 km de conducte și o întreagă uzină care ar trebui să ducă apa în bazine.
Complexul olimpic a fost realizat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii și este gata în proporție de 95 la sută.
Autoritățile locale din Otopeni sunt responsabile de amenajările exterioare și racordarea la utilități.
„Suntem în faza finală a licitației publice prin sistemul electonic de achiziții publice, urmând să începem execuția. Ea este trecută în caietul de sarcini șase luni, deci se va finaliza sigur până la sfârșitul anului, tot complexul”, spune primarul oraşului Otopeni, Silviu Gheorghe.
Muncitorii lucrează deja la montarea unei membrane speciale pentru amortizarea șocului pe fundul piscinelor, iar constructorii spun că nu ar trebui să stea mai mult de o luna și jumătate fără apă.
Federația Română de natație a făcut deja demersuri pentru organizarea unui campionat european în Otopeni.
Valoarea investiției se ridică la 158 de milioane de lei. Este cel mai modern complex olimpic de natație din România, potrivit TVR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu