InfoCons a realizat un studiu care arată cât de toxic este un anume produs.
InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip supă la plic ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 29 de produse, de la mai mulți producători. În urma analizei s-a constatat că acest produs este un adevărat pericol pentru sănătate deoarece conține până la 10 E-uri și cu 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.
"Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat :
Din punct de vedere al ingredientelor regăsite în compoziție:
- 89,66% au în compoziție tăiței / paste cu un procent cuprins între 44.9% și 93% din compoziția produsului
- 44,83% au în compoziție legume deshidratate cu un procent cuprins între 2.2% și 28.5% din compoziția produsului
Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție:
- la 62,07% dintre produsele analizate s-au regăsit arome, fără a menționa dacă sunt arome naturale sau alte tipuri de arome
- la 24,14% dintre produsele analizate s-au regăsit arome naturale
- la 44,83% dintre produsele analizate s-au regăsit condimente, fără a menționa ce fel de condimente s-au adăugat
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în supa la plic:
93,10% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari). Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 10:
- 3,45% din produse au în compoziție 10 E-uri
- 6,90% din produse au în compoziție 9 E-uri
- 10,34% din produse au în compoziție 8 E-uri
- 3,45% din produse au în compoziție 7 E-uri
- 10,34% din produse au în compoziție 6 E-uri
- 37,93% din produse au în compoziție 5 E-uri
- 6,90% din produse au în compoziție 4 E-uri
- 10,34% din produse au în compoziție 2 E-uri
- 3,45% din produse au în compoziție 1 aditiv alimentar
- 6,90% din produse nu au în compoziție E-uri.", se arată în studiul InfoCons.
InfoCons a mai precizat și că 93,10% dintre produsele studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale raportate pe 100 grame de produs. Valoarea energetică este cuprinsa între 19 kcal și 459 kcal. Cantitatea de grăsimi variază între <0.5g și 18,9g. Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între <0.1 și 8,6g.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu