Este uimitor ce a descoperit un bărbat atunci când a privit un ruj la microscop.
Femeile folosesc adesea ruj pentru a-și scoate buzele în evidență. Se spune că frumusețea necesită sacrificii, dar acest video devenit viral pe TikTok arată o altă față a acestei zicale. V-ați întrebat vreodată ce se află, de fapt, pe rujul cu care vă dați zilnic pe buze? Un bărbat a fost curios să afle acest lucru, așa că a privit un ruj la microscop.
La prima vedere pe suprafața acestuia nu se află nimic, dar atunci când a analizat o imagine mărită de peste 100 de ori la microscop a observat că pe suprafața acestuia se află, de fapt, o mulțime de microorganisme. Nu este de mirare de ce este contraindicat ca femeile să folosească același ruj sau de ce este interzis să te dai cu ruj pe buze atunci când mergi într-un magazin de cosmetice pentru a alege unul.
"Femeile folosesc zilnic ruj pentru ca să iasă în evidență și să fie remarcate. Totuși, cu ce preț? Cu moartea insectelor nevinovate. Hai să o luăm în ordine. Pe suprafața rujului nu se observă nimic, pentru acest lucru este necesară o mărire a imaginii de mai mult de 100 de grade. Ceara de albine de obicei este ingredientul principal al unui ruj, de asemenea pentru crearea acestuia se folosește uleiuri și minerale. Pigmenții și coloranții, unii dintre ei nu se dizolvă, de aceea la microscop sunt văzute părți mici. În compoziția unui ruj se mai folosește și acid carminic, extras din unele insecte. Frumusețea necesită sacrificii. Acum această frază nu mai are doar un sens filosofic." spune bărbatul pe filmare.
@mir_glazami_microscopa♬ Friday The 13th Main Theme (feat. Jason Voorhees) [From Friday The 13th] - Steve Jablonsky
Rujul ascunde multe pericole pentru sănătate. Studii recente arată că rujul conţine mai multe substanţe chimice nocive care pot afecta muşchii, pot provoca probleme hormonale sau declanşează o formă de artrită.
Printre ingredientele care reprezintă o ameninţare se numără parabeni (substanţe cu rol conservant care se găsesc în compoziţia diferitelor produse cosmetice), metacrilat şi cadmiu,scrie Eva.ro. La fel de periculos este și triclosanul. Acesta poate ataca muşchii şi inima. Mai mult, această substanţă creşte rezistenţa bacteriilor la antibiotice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News