OTV, B1 TV, Antena 3 și Realitatea, somate public pentru accidentul lui Șerban Huidu

huidu
huidu

Posturile de televiziune OTV, Antena 3, B1 și Realitatea TV au fost scanționate cu somație publică de CNA pentru modul în care au tratat accidentul lui Huidu.

”Întrunit în şedinţă publică în data de 03 noiembrie 2011, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat raportul de monitorizare - întocmit de direcţia de specialitate - pentru posturile de televiziune centrale care au mediatizat, în perioada 16 – 21.10.2011, accidentul rutier în care a fost implicat realizatorul TV Şerban Huidu.

Monitorizarea a avut în vedere, în special, respectarea art. 41 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual care prevede că “(1) Furnizorii de servicii media audiovizuale nu pot difuza: a) imagini ale persoanei aflate în situaţia de victimă, fără acordul acesteia; b) imagini ale persoanei fără discernământ sau decedate, fără acordul familiei” şi a art. 45 din Cod care stipulează faptul că “(1) Orice persoană are dreptul la respectarea intimităţii în momente dificile, cum ar fi o pierdere ireparabilă sau o nenorocire. (2) În cazul situaţiilor de suferinţă umană, al dezastrelor naturale, accidentelor sau al actelor de violenţă, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a respecta imaginea şi demnitatea persoanelor aflate în astfel de situaţii”.

Ţinând cont de abaterile de la prevederile legislative mai sus-menţionate, Consiliul a hotărât sancţionarea cu somaţie publică a posturilor de televiziune OTV (s-a reţinut şi art. 33 din Codul CNA), B1 TV (s-a reţinut şi art. 40 alin. 3 din Codul CNA), Antena 1, Antena 3 şi Realitatea TV.”, se arată într-un comunicat de presă a instituției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel