OTV, sancționat din nou de CNA cu întreruperea emisiunii

dan_diaconescu
dan_diaconescu

Publicitatea politică  de la OTV  îl costă pe Dan Diaconescu, încă o dată,  cu întreruperea emisiunii timp de 10 minute. CNA a luat această măsură ca urmare a publicității pe care Dan Diaconescu o face Partidului Poporului. Diaconescu a mai fost sancționat în octombrie, 2011, cu întreruperea emisiunii.

Consiliului Naţional al Audiovizualului a decis, joi,  sancţionarea postului de televiziune OTV cu obligaţia de a difuza, timp de 10 minute, sonor şi vizual, în intervalul orar 19:00 - 19:10, numai textul deciziei de sancţionare emise de CNA, pentru încălcarea prevederilor art. 139 din Codul audiovizualului, conform cărora „Publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală, potrivit unui comunicat al CNA.

Sancţiunea a fost aplicată cu respectarea condiţiei prevăzute de art. 95 alin. (2) lit. a) din Legea audiovizualului nr. 504, condiţie potrivit căreia aceasta putea fi aplicată numai gradual şi numai după ce, în prealabil, radiodifuzorul a mai fost amendat de cel puţin două ori. Consiliul a constatat că, deşi radiodifuzorul a fost sancţionat atât cu amenzi, cât şi cu o sancţiune similară celei aplicate astăzi, a continuat să transmită în afara campaniei electorale, atât pe banda tip News Alert, cât şi în cadrul unor emisiuni difuzate în perioada 07.10.2011 – 12.01.2012, mesaje cu caracter politic, fapt interzis de legislaţia audiovizuală, se mai arată în comunicatul CNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel