Dacă vrei să te bucuri de un mic dejun delicios și rapid, rețeta de ou prăjit în pâine este fix ce căutai.
Ingrediente
pâine feliată
ouă
unt
caşcaval
sare, piper
Cum se prepară
Se pune un cubuleţ de unt în tigaie şi se lasă să se topească. Se decupează mijlocul feliilor de pâine, se aşază în tigaie şi se sparge câte un ou în forma decupată. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la prăjit la foc mic. Se întorc feliile de pâine şi pe cealaltă parte. Atenţie să nu se ardă ! Se scot pe farfurie şi se presară cu caşcaval ras.
Ingrediente
pâine feliată
2 ouă
200 ml lapte
un praf de sare
100 ml de ulei
Cum se prepară frigănelele
Spargem ouăle într-un bol, adăugăm sare cât luăm cu două degete. Batem ouăle foarte bine, folosind un tel sau o furculiţă. Adăugăm laptele şi amestecăm totul. Încingem uleiul - folosiţi o tigaie groasă pentru ca friganelele să nu se lipească.
Înmuiem pâinea în amestecul de ou cu lapte, apoi o punem la prăjit în uleiul încins. Focul trebuie să fie potrivit. Dacă este prea tare, se vor arde imediat frigănelele, iar dacă este prea încet, se vor îmbiba cu ulei. Când se rumenesc uşor pe o parte, se întorc pe cealaltă parte. Pregătim o farfurie pe care aşezăm hârtie absorbantă. În aceasta vom scoate frigănelele, ca să se scurgă surplusul de ulei.
În amestecul de ou cu lapte se mai pot adăuga verdeaţă, brânză, usturoi pisat, ceapă verde sau uscată tăiată fin, ardei gras sau iute tăiat cubuleţe sau, ca să fie dulci, 1 lingura de zahăr, vanilie, coajă de lămâie sau portocale.
BONUS: Omletă cu șuncă și cașcaval
Ingrediente
- 3 ouă
- 200 gr șuncă presată, șunculiță țărănească, șuncă de Praga sau alt tip de șuncă după preferință
- 1-2 linguri ulei de floarea soarelui
- 25 gr cașcaval răzuit după gust (chedar, șvaițer, parmezan)
Cum se face omleta
Taie șunca cu un cuțit în cubulețe mici și sparge ouăle într-un bol. Pune șunca în tigaie, toarnă puțin ulei și prăjește-o la temperatură ridicată. Când șunca este ușor rumenită, adaugă ouăle în tigaie la fel ca în video și așteaptă circa 20 de secunde sau până albușul de ou începe să se întărească.
Amestecă ușor ingredientele ca ouăle bătute în stil rustic să aibă o textură mai fermă (opțional). Scoate această omletă țărănească din tigaie și pune-o pe farfurie, scurge bine uleiul dacă e nevoie, potrivit retetedecasa.ro. Presară niște cașcaval răzuit peste omletă, cât timp este fierbinte, și așteaptă 1-2 minute să se topească înainte de-a o servi.
Servește această omletă țărănească cu șuncă împreună cu niște legume proaspete, cum ar fi castraveți verzi, roșii sau ridiche roșie pentru mai multă aromă și vitamine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News