Dacă vrei un mic dejun delicios și rapid, rețeta de ou prăjit în pâine te va încânta. Iată cum se prepară...
Ingrediente
pâine feliată
ouă
unt
caşcaval
sare, piper
Cum se prepară
Se pune un cubuleţ de unt în tigaie şi se lasă să se topească. Se decupează mijlocul feliilor de pâine, se aşază în tigaie şi se sparge câte un ou în forma decupată. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la prăjit la foc mic. Se întorc feliile de pâine şi pe cealaltă parte. Atenţie să nu se ardă! Se scot pe farfurie şi se presară cu caşcaval ras.
BONUS: Cum faci cea mai bună omletă țărănească
Ingrediente (pentru o porție):
- două ouă
- brânză sau cașcaval după preferințe (se pot adaugă mai multe tipuri)
- un cartof mic
- o ceapă mică
- un ardei gras (opțional)
- mușchiuleț fără grăsime, piept de pui afumat sau bacon (după preferințe)
- sare
- piper
- chilli
- busuioc sau oregano
- mărar proaspăt
- ulei de măsline
Cum se prepară
Cartoful se dă pe răzătoare și se pune la călit în uleiul de măsline la foc mic într-o tigaie antiaderentă, împreună cu ceapa, ardeiul și mușchiulețul, toate tocate mărunt. Între timp se bat ouăle foarte bine împreună cu condimentele și mărarul, iar după ce au făcut puțină spumă (ca omleta să iasă pufoasă), se adaugă brânza și cașcavalul rase și se amestecă bine. Ouăle se adaugă și ele în tigaie, după ce legumele s-au gătit pe jumătate. Omleta se prăjește pe ambele părți câteva minute, până se rumenește. Se servește caldă, ornată cu verdeață și eventual puțin cașcaval ras pe deasupra, alături de o salată de roșii și două felii de pâine integrală prăjită.
Image by wirestock on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News