Ouăle Benedict sunt delicioase şi foarte uşor de preparat. Sunt ideale pentru micul dejun. Orice gospodină trebuie să ştie această reţetă.
1 felie de pâine
Şuncă sau slănină
3 gălbenușuri de ou
250 grame de unt
Suc de lamaie
Sare, piper
Pasul 1. Topiţi untul.
Pasul 2. Se amestecă cele trei gălbenușuri de ou cu puțină apă, se adaugă sarea, piperul și se amestecă din nou. Se pune pe foc, la bain marie şi se amestecă până când se îngroaşă. Adăugați treptat untul topit și continuați să amestecaţi.
După ce s-a format un sos, opriți focul, adăugați o lingură de suc de lămâie, amestecați, gustați și condimentați după bunul plac. Acesta este sosul hollandaise.
Pasul 3. Puneţi apa la fiert. Când începe să dea în clocot, adăugaţi un praf de sare. Spargeţi ouăle într-un bol şi adăugaţi-le în apă. Se fierb aproximativ 3 minute, apoi se scot într-o farfurie.
Pasul 4. Rumeniţi slănina sau şunca şi prăjiți puțin pâinea.
Pasul 5. Puneţi slănina şi oul pe pâine rumenită. Serviţi cu sosul hollandaise preparat la început.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu