Consumul regulat de ouă aduce numeroase beneficii pentru sănătate.
Atunci când mănânci un ou, asiguri corpului proteine, seleniu, fosfor, vitamina B12 și o mulțime de antioxidanți care mențin sănătatea celulelor.
Un mic dejun compus din ouă și legume furnizează corpului proteine, fibre, grăsimi bune și carbohidrați buni, menținând astfel senzația de sațietate o perioadă foarte lungă.
Un ou are aproximativ 70 de calorii, astfel că știi exact valoarea calorică pe care o adaugi meselor sau gustărilor tale. Un ou fiert tare alături de o salată de verdețuri și legume se poate transforma într-o masă rapidă de prânz.
Bune pentru sănătatea inimii
Potrivit unui studiu apărut în China, persoanele care obișnuiesc să consume zilnic un ou au un risc cu 20% mai mic de a dezvolta boli de inimă, în comparație cu cei care exlud ouăle din dieta lor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu