Ouăle cu brânză la cuptor pot reprezenta o variantă de mic dejun extraordinar. Este foarte gustos și se prepară ușor.
Ingrediente
1 ou
1 felie feta, cca 50 gr (de capra sau vaca)
1 roșie (sau 5 roșii cherry)
1 fir ceapă verde
putin oregano uscat
sare, piper, boia
puțin ulei de masline
Cum se prepară
Un bol mic, termorezistent, se unge cu puţin ulei de măsline. Se tapetează fundul formei cu felii de roşii peste care presărăm o priză de oregano. Deasupra aşezăm feta tăiată felii şi presărăm iar puţin oregano şi picurăm puţin ulei. Presărăm ceapă verde tocată fin. Spargem oul deasupra şi îl condimentăm cu puţină sare, boia (dulce sau iute) şi piper. Dăm bolul la cuptor la 220C pentru 20 minute, până albuşul e făcut, iar gălbenuşul e crocant deasupra, dar moale în interior. Servim imediat cu pâine prăjită.
Citește și:
Omleta bunicii. Cum se prepară rețeta
Ingrediente
- şase ouă
- o roşie
- 30 grame cârnaţi
- piper negru, sare
- o lingură de unt
Cum se prepară
Primul pas al reţetei omletei perfecte este să bateţi ouăle (6 bucăţi) împreună cu puţină sare şi piper. Amestecul este împărţit în două părţi egale. Prima parte a amestecului se toarnă într-o tigaie încălzită, unsă cu puţin ulei, iar pe omleta rezultată se aşază felii subţiri de cârnaţi şi roşii proaspete. Omleta nu se întoarce, se lasă să se prăjească bine, apoi se împăturește în patru şi se serveşte fierbinte. Restul omletei se prepară în acelaşi mod. Puteţi pune şi puţină brânză sau caşcaval, dacă doriţi.
Image by Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu