Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă perfectă pentru micul dejun.
Ce spuneți de ouă cu jumări picante?
„Încet încet, se răcește afară și frigul ne va face poftă de mâncare în mod sigur, așa că hai să luăm un mic dejun de iarnă.
1. Un ardei iute tăiat feliuțe fine
2. Un morcov tăiat fâșii subțirele
3. 5-6 roșii cherry
4. 3 felii potrivit de groase de mozzarella
5. Mărar proaspăt tocat
6. Mirodenii: curry și piper.
7. Jumări
Aruncăm în tigaia de teflon la călit întâi morcovii și, când s-au înmuiat, punem roșiile și ardeiul iute. Adăugăm curry peste și înțepăm, cu furculița, roșiile pentru ca zeama lor să formeze împreună cu curry-ul un amestec superb mirositor. Așezăm feliile de mozzarella peste conținutul tigăii și așteptăm două minute să se topească ușor, înglobând suav cele existente, după care punem ouălele peste și așteptăm la foc potrivit să se facă.
Cât despre culori, precum un pictor pe șevaletul său, și noi le așezăm încet în tigaia noastră. Astfel: verdele crud al ardeiului iute, roșul brun al roșiilor, portocaliul morcovului călit, albul mozarellic, verdele închis al mărarului, galbenul inegalabil al gălbenușului, toate ne aduc aminte de Van Gogh și al lui tablou celebru cu floarea soarelui, brunul jumerilor… ce mai încolo și încoace... o adevărată beție a culorilor la noi în farfurie!
Așezăm frumos în farfurie conținutul tigăii și ornăm cu jumări marginea ei. Parcă ar fi un tablou cu o ramă frumoasă, nu-i așa? Acum lăsați vă rog estetică și poftiți la masă pentru că se răcește și e păcat!”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.
„Afară au început să cadă și primii fulgi de nea, ușor “transpirați” din cauza temperaturilor ușor atipice lunii decembrie în care ne aflăm. Așa că vom avea nevoie de ceva fierbinte, bun, cu miresme îmbietoare și care să nu ne îngrașe dat fiindcă se apropie petrecerile de Crăciun, Revelion, Sfântul Vasile etc și chiar trebuie să încăpem în hainele de gală pe care le pregătim încă de pe acum.
Listă ingrediente. Pentru borșulețul de legume și varză avem nevoie de:
1. Un ardei gras verde și unul galben tăiați cubulețe
2. Un ardei kapia tăiat la fel
3. 2 morcovi tăiați cubulețe
4. O țelină medie tăiată la fel ca morcovii
5. 2 cepe albe tăiate mărunt
6. O jumătate de varză tăiată mai spre fideluță
7. O cutie cu roșii decojite și în suc propriu
7. 1 litru de borș proaspăt
8. Câte o legătură de leuștean și pătrunjel proaspete.
Punem la călit în oală întâi morcovii cu țelina și, când s-au înmuiat bine, adăugăm ardeiul gras, cel kapia și ceapa amestecând permanent pentru ca să nu se lipească.
La final punem și varza pentru 2-3 minute după care turnăm apă caldă și lăsăm să fiarbă la foc potrivit vreo 10 minute. Adăugăm roșiile și, odată cu ele, borșul în oală și lăsăm să fiarbă încă 10 minute.
Și acum țuști cu licoarea noastră magică într-o farfurie, de pământ de preferat, pe fundul căreia punem leușteanul și pătrunjelul proaspăt tocat. Iar dacă vrem să nu ne frigem cu borșul fierbinte, vom folosi o lingură de lemn precum bunii și străbunii noștri.
Și ca totul să fie perfect, vă propun să înlocuiți pâinea cu o mămăliga pripită aurie și frumoasă ca la mama noastră România acasă, iar pentru amatori o cinzeacă de țuică de prună este fix sănătate curată, nu-i așa? Mirosul superb degajat de aburii fierbinți din farfuria noastră, culorile așijderea și vremea de afară ne vor spune toate așa într-o doară Poftă bună!
P.S. Borșulețul nostru recomandat este recomandat și celor care vor să slăbească un pic!”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News