Dacă vrei un mic dejun savuros, ouăle cu pancetta și roșii cherry reprezintă o variantă ideală.
Ingrediente
4 ouă
50-75 gr pancetta afumată
250 gr roşii cherry mici
1 căţel de usturoi
1 fir rozmarin
sare, piper negru, fulgi de chili
Cum se prepară
O tigaie de 25-28 cm (care merge şi la cuptor) se pune pe foc şi imediat se adaugă pancetta tăiată cuburi. Se lasă la foc mic, până îşi lasă grăsimea în tigaie. Când e suficientă grăsime, începeţi să amestecaţi din când în când ca să se rumenească plăcut peste tot, scrie e-retete.ro. Adăugaţi şi rozmarinul în acest timp ca să aromatizeze grăsimea. Dacă folosiţi alt tip șuncă ce nu lasă grăsime, completaţi cu 2 linguri de ulei. Trageţi pancetta într-o parte a tigăii.
În zona goală a tigăii, adăugaţi roşiile cherry tăiate în două (lăsaţi doar câteva întregi). Sotaţi la foc mediu, amestecând din când în când, până roşiile se înmoaie şi încep să lase suc. Unele dintre ele se vor sfărâma când amestecaţi, dar e ok. Va dura cam 3 minute. Adăugaţi usturoiul strivit, puţină sare şi amestecaţi cu pancetta şi roşiile timp de 1 minut.
Împingeţi conţinutul tigăii spre margine, făcând 4 locuri mai spre centru. Acolo spargeţi ouăle. Le presăraţi cu sare, piper negru şi chili dacă doriţi. Lăsaţi tigaia pe foc doar până nu mai vedeţi fundul tigăii prin albuş. Nu trebuie să fie coagulat complet, doar dedesubt să devină alb (durează cam 2 minute).
Mutaţi tigaia în cuptor, la 160C, timp de 5 minute. În aceste timp, albuşul se va coagula complet, dar gălbenuşurile rămân moi. Decoraţi cu verdeaţă (frunze de busuioc sau pătrunjel) şi serviţi imediat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu