Această rețetă românească trebuie încercată neapărat. Este foarte gustoasă și nu îți dă bătăi de cap când vine vorba de preparare.
Ingrediente
- ouă 10 buc.
- fasole boabe 1,000 kg
- ulei 0,200 l
- vin alb 0,150 kg
- ceapă 0,200 kg
- bulion 0,050 kg
- sare 0,025 kg
- piper 0,001 kg
Vezi și: Cum fierbi carnea rapid. Ai nevoie de un ingredient banal. Nu e vorba despre sare!
De ce să pui pâine în oala în care fierbi varza. Trucul este absolut genial!
Cum se prepară
Se alege fasolea, se spală cu apă rece şi se pune la fiert tot în apă rece. Când a dat bine în fiert, se schimbă apa şi se înlocuieşte cu altă apă clocotită, repetând aceasta de trei ori. În ultima apă, se fierbe fasolea la foc potrivit.
După ce a fiert bine, se scurge de apă (pe care nu o aruncăm) şi se pasează obţinând un piure. Se adaugă sare şi piper, după gust, se bate bine şi, între timp, se subţiază cu zeama în care a fiert, adăugând puţin ulei de la ceapa prăjită. Se bate până se obţine un piure fin. Ceapa se taie felii, se căleşte în ulei încins, se stinge cu bulion, vin şi puţină apă de la fasole şi se lasă să fiarbă circa 10 minute.
Ouăle se prepară sub formă de ochiuri prăjite, având grijă ca gălbenuşul să fie cleios. Ochiurile se pun pe piureul de fasole cald şi se acoperă cu sosul de ceapă.
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi: Să nu încălzești niciodată mâncarea direct pe flacăra aragazului! Este cea mai mare greșeală!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News