Ouă marinate: un preparat culinar incredibil din cel mai simplu produs din frigider

Ouă marinate - un preparat culinar incredibil din cel mai simplu produs din frigider. Sursa - Pexels
Ouă marinate - un preparat culinar incredibil din cel mai simplu produs din frigider. Sursa - Pexels

Ouăle marinate sunt o gustare neobișnuită și simplă. Se prepara ușor din cele mai simple produse și nu lasă pe nimeni indiferent.

Vei fi surprins cât de delicioase sunt. Pentru a pregăti ouă marinate, trebuie doar să fierbeți ouăle în marinadă. Puteți folosi atât ouă de găină, cât și ouă de prepeliță. Ouăle marinate sunt foarte sățioase.  


Pentru rețeta clasică de marinată, veți avea nevoie de:

200 ml - sos de soia
200 ml - apă
2-3 căței de usturoi
1 lingură de miere.

 

Prepararea

 


Ouăle fierte tari trebuie decojite și puse într-o cratiță mică. Adăugați marinată de soia în ouă și fierbeți totul împreună timp de 10-15 minute. Dacă ouăle nu sunt complet acoperite cu lichid, trebuie să le întoarceți din când în când. Dacă apa fierbe repede și sosul începe sa se caramelizeze, mai adăugați apă.

Salată din varză și roșii, o soluție miraculoasă când nu știi ce să gătești 

Când ouăle sunt gata, trebuie transferate cu grijă într-un borcan cu capac etanș. Deasupra lor se toarnă și marinada în care au fost gătite.

Peste o zi și jumătate la frigider, ouăle vor fi marinate. Se păstrează la frigider până la o săptămână în borcanul, umplut cu marinadă. 

Uneori, gospodinele nu decojesc complet coaja, înainte de a le pune în marinadă, ci doar o crapă: în acest fel ouăle ies cu modele frumoase. Poftă bună!

 

 

 

 

Cea mai bună rețetă de maioneză de casă, pe care întreaga familie o va adora: în 10 minute deliciul e gata

 

Cum să pregătiți, rapid și ușor, acasă o maioneză delicioasă.  

Maioneza gata preparată din magazin este o soluție simplă, dar nu cea mai sănătoasă.  Acesta conține uleiuri vegetale rafinate, care nu sunt absorbite de organism și contribuie la apariția plăcilor de colesterol. În plus, numeroși conservanți și arome, care se găsesc în maioneza cumpărată din magazin, pot dăuna sănătății.

Un ingredient secret face clătitele incredibil de delicioase și pufoase: iată ce folosesc bucătarii

Pentru a evita astfel de consecințe și a nu renunța la sosul preferat, vă sugerăm să pregătiți    maioneza acasă,  ără ingrediente dăunătoare. În plus, este foarte simplu și rapid.

 

Ingrediente pentru 1 bol de ​​maioneză:

1 ou mare;

1 lingură muștar de Dijon;

1 lingură oțet de vin roșu sau alb

1/4 linguriță de sare;

250 ml ulei vegetal cu gust neutru; 

1 linguriță suc de lămâie proaspăt stors.

 

 

Prepararea, pas cu pas

 

Spargeți oul într-un castron adânc și mixați-l 20 de secunde. Apoi adăugați muștarul, oțetul și sarea. Mixați încă 20-30 de secunde.

Paste cu cașcaval în sos de iaurt: o rețetă uimitoare, care va fi pe placul copiilor

Începeți să turnați încet uleiul, pornind din nou mixerul. Bateți până când sosul devine gros. Adăugați sarea și sucul de lămâie. Mixați încă 1-2 minute. Maioneza de casă este gata. Poftă bună!

 

BONUS. Cartofi regali, cu file de pui și brânză, la cuptor. Aroma lor îi va înnebuni pe vecini 

 

Rețeta de cartofi regali include file de pui, bogat în proteine, și brânză, bogată în calciu. Ingredientele se coc la cuptor,  iar aroma lor îi va înnebuni pe vecini.

 

 

Ingredientele de care ai nevoie:

 

file de pui - 4 bucăți,

cartofi - 12 bucăți,

brânză - 500 de grame,

maioneză sau smântână - 150 de grame,

2 - cepe,

ulei vegetal - 2 linguri,

sare și piper după gust.

Un desert senzațional de bun, care îi va cuceri pe toți: ai nevoie de 2 banane, niște ciocolată și 5 minute de efort

 

Cum se prepară rețeta

 

Se spală și se usucă fileul de pui, se curăță cartofii și ceapa. Ungeți o tavă de copt cu ulei și întindeți fileul de pui, care trebuie bătută pic înainte, ca să fie mai suculent. Se adaugă sare și piper după gust.

Ceapa se taie în rondele subțiri și pune deasupra pieptului de pui. Tăiați cartofii cubulețe și întindeți-i într-un strat uniform peste ceapă.  Presărați brânză rasă deasupra cartofilor.

Nu mai aruncați saramura din borcanul cu castraveți: patru moduri originale în care o puteți folosi în bucătărie
 

Urmează un strat de maioneză (sau smântână). Tava se dă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cartofii regali se coc o oră și jumătate până se rumenesc. Poftă bună!

Cuptorul permite să gătim mese mai sănătoase, deoarece echilibrul de vitamine și minerale din alimente nu este perturbat în timpul procesului de gătire. Căldura păstrează vitaminele A, B, C, D, E și K. Datorită acestui fapt, cuptorul este considerat unul dintre cele mai sănătoase și sigure dispozitive de gătit. La urma urmei, atunci când folosiți cuptorul, alimentele devin mai hrănitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel