Dacă vrei un mic dejun demn de casele regale, poți încerca Ouăle Royal. Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente
2 buc ouă
1 buc chifle
100 gr somon afumat
10 gr unt
5 gr chives
10 ml oţet
Pentru sos
100 gr unt clarifiat
2 buc gălbenuş de ou
după gust sare
după gust piper
după gust suc de lămâie
5 gr muştar
Cum se prepară
Chifla se taie în două, pe lung şi se prăjeşte pe grill, după care se unge cu unt. Se pune somonul afumat fâşii peste chiflă. Într-un vas, se pune la fiert apa cu oţetul, iar în momentul în care aceasta ajunge în punctul de fierbere se sparg ouăle cu grijă şi se pun în apă, scrie gatesc.ro. Când oul ajunge la consistenţa dorită, se scoate din apă, se pune un minut pe un şerveţel pentru a se scurge de apă şi se pune peste somon.
Pentru sos, gălbenuşurile de ou se amestecă cu muştarul şi se pun la bain-marie. Se adaugă treptat untul clarifiat, amestecând încontinuu. Trebuie avut grijă ca temperatura să nu depăşească 65-70°C, pentru că altfel oul din compoziţie se găteşte şi sosul se brânzeşte.
Când sosul a absorbit tot untul, se ia de pe foc şi se adaugă zeama de lămâie, sarea şi piperul. Sosul se pune peste oul poșat şi pe deasupra se presară ceapă chives tocată mărunt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News