Shakshuka sau ouă poșate în sos de roșii este o mâncare populară în Nordul Africii și în Orientul Mijlociu.
Ouăle Shakshuka pot fi gătite în multe moduri, dar sunt întotdeauna foarte bune. Gălbenușul, învelit în textura albă a albușului, este o încântare pentru papilele gustative.
O mâncare simplă, dar bogată și sățioasă. Să nu ne limităm doar la bucătăria românească și să gătim doar ouă fierte, prăjite, prăjite, bătute, omletă sau poșate. Să ne mutăm în Orientul Mijlociu, unde se gătesc ouăle shakshuka!
Ou Shakshuka, Ingrediente:
ouă - 3 bucăți,
ardei roșu - 1 bucată,
roșie - 1 bucată,
sos de roșii - 300 grame,
iaurt grecesc - 2 linguri,
usturoi - 4 căței,
chimion, oregano uscat, maghiran uscat, pătrunjel, rozmarin - după gust,
ulei de măsline extra virgin,
sare și piper,
câteva felii de pâine.
Cățeii de usturoi se taie în felii subțiri și se prăjesc într-o tigaie cu ulei de măsline extra virgin. Ardeiul roșu se taie felii subțiri și se adaugă ăn tigaie. De asemenea, se toarnă sosul de roșii, roșia tăiată în bucăți și ierburile: chimen, pătrunjel, oregano, maghiran.
Negresă, gata în 15 minute, fără cuptor: desertul potrivit pentru gospodinele grăbite
Nu poți găti un fel de mâncare din Orientul Mijlociu fără să exagerezi cu condimente. Se condimentează cu sare și piper, apoi se adaugă un strop de apă și se fierbe la foc mic. Când sosul s-a îngroșat suficient, formează niște spații în care vei pune ouăle. Acoperă cu un capac și continuă să gătești până când ouăle sunt gata.
Piept de pui, în sos de portocale, o rețetă inovatoare care te va uimi
Între timp, feliile de pâine se asezonează cu ulei de măsline extravirgin și rozmarin și se dau, pentru câteva minute, în cuptor. Când ouăle sunt gata, adaugă două linguri de iaurt grecesc în tigaie. Oprește focul și pune feliile de pâine în tigaie. Ouăle shakshuka sunt gata. Servește-le direct în tigaie. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News