O zi ne mai desparte de Revelion.
Ouăle umplute sunt un preparat clasic, apreciat pentru savoarea și rapiditatea cu care poate fi pregătit, însă multora le este frică să le consume din cauza conținutului ridicat de calorii. Cum putem transforma această gustare în ceva mai sănătos? Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist, ne oferă câteva sfaturi esențiale pentru a evita ca ouăle umplute să devină o „bombă calorică”.
„Ouăle umplute sunt bune, sunt gustoase, însă acel sos pe care stau de obicei ouăle umplute poate fi pregătit cu puțină maioneză, cu muștar și cu foarte mult iaurt. Un iaurt cu 2-2,5% maxim grăsime, poate fi iaurtul grecesc, care le va da și o savoare, și acel aliment va deveni foarte bun, sănătos. Asta pentru că iaurtul conține, după cum știm, probiotice care ajută la sănătatea tractului digestiv și a intestinului", arată nutriționistul.
Dacă gospodinele sunt atente la modul în care le prepară, atunci acele alimente care de altfel ar putea fi foarte grele, „pot deveni alimente prietenoase pentru corpul nostru".
Această modificare simplă face ca ouăle umplute să devină o alegere mai prietenoasă cu corpul, având în vedere că iaurtul conține probiotice care susțin sănătatea digestivă și a intestinelor. Așadar, dacă sunt pregătite corect, ouăle umplute pot fi nu doar un preparat delicios, ci și o alegere mai sănătoasă în dieta noastră zilnică.
Astfel, gospodinele pot savura un preparat clasic fără grija caloriilor, atâta timp cât sunt atente la ingredientele pe care le folosesc.
VEZI ȘI: EXCLUSIV Peștele ideal pentru Revelion. Aflăm răspunsul de la medicul Anca Hâncu
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu