Rețete Paște 2019. Ouăle umplute sunt un aperitiv ușor de preparat și destul de rapid, atrăgătoare ca aspect, dar și ca gust. La ouă umplute putem apela oricând, fie că vrem o masă festivă, fie că vrem pur și simplu o masă veselă și frumos decorată în familie sau cu prietenii.
Ingrediente: 10 ouă, 1 pate de porc sau pasăre, smântână, ulei pentru maioneză, 1 linguriță de muștar
Preparare: Fierbi ouăle bine. După ce le cureți și le tai în două, scoți gălbenușul și îl pui într-un bol separat. Amesteci apoi toate gălbenușurile cu pateul, apoi umpli jumătățile cu aceasta pastă. Faci o maioneza în care pui la început o linguriță de muștar pentru a nu se tăia și la final o amesteci cu smântăni. Torni amestecul într-un vas întins și incepi să aranjezi ouăle.
Ingrediente: 6 ouă, 2 linguri ulei, 1 lingură muştar, 1 lingură mărar tocat, 1 praf de zahăr, sare, câteva măsline
Preparare: Se fierb ouăle, se curăţă şi se taie în două. Se scot gălbenuşurile şi se freacă adăugând uleiul puţin câte puţin, apoi sarea, zahărul, muştarul şi mărarul tocat. Se umple fiecare jumătate de albuş cu această pastă şi se garnisesc cu muştar cu câte o jumătate de măslină.
Ingrediente: 6 ouă, 200 g ciuperci, 1 ceapă verde, 1 lingură mare cu unt, pătrunjel verde, caşcaval ras, sare, piper, 1 căţel usturoi, 1 lingură unt
Preparare: Se fierb ouăle și se lasă după să se răcească. Între timp, se călesc ciupercile tocate într-o lingură de ulei, în care s-a călit un căţel de usturoi înaint. Se lasă ciupercile să se răcească, apoi se amestecă cu gălbenuşurile ouălelor, puţină ceapă verde tocată, 1 lingură de unt, caşcaval ras, maioneză, sare și piper. Se omogenizează după compoziția. La final, compoziția se adaugă în ouă, care apoi sunt decorate cu pătrunjel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu