Știai că ouăle ar trebuie fierte în apă sărată? Iată care este explicația. Vei folosi și tu acest truc.
Dacă oul se fierbe la foc iute în apă clocotită, albuşul va fi mai tare, iar gălbenuşul mai moale. Dacă se fierbe la foc mic, gălbenuşul va fi mai tare, iar albuşul mai moale.
Cartofii prăjiţi sunt gustoşi şi crocanţi dacă, înainte de a-i pune în uleiul foarte încins, se şterg de apă cu un şervet.
Nu trebuie să se subţieze piureul cu lapte rece deoarece capătă o culoare cenuşie.
Ouăle cu coaja crăpată nu se scurg dacă se fierb în apă sărată.
Se obţine un piure alb şi frumos dacă se prepară cu lapte clocotit.
Vezi și: Cum vezi dacă PEȘTELE pe care l-ai cumpărat este PROASPĂT. TESTUL care-ți spune adevărul
De ce să pui zahăr și muștar în sosul de roșii. Trucul bucătarilor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News