Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care se modifică unele prevederi ale OUG 7/2019.
Potrivit preambulului proiectului, modificările sunt necesare ca urmare a reacţiilor "negative în ceea ce priveşte anumite soluţii legislative" cuprinse în OUG 7/2019 şi "constatând că, în prezent, aceste nemulţumiri ale unor membri ai corpului magistraţilor afectează funcţionarea optimă a instanţelor judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea şi generează pericolul de dezbinare a societăţii".
Tot astăzi, Asociația Procurorilor din România a transmis un mesaj, în legătură cu modificările cerute în cazul Ordonanței de Urgență.
Cu privire la prevederile Ordonanței de urgență nr. 7/2019 care au suscitat reacții de nemulțumire,
În urma convorbirii purtate la data de 25.02.2019, la sediul Guvernului României, de către reprezentantul Asociației Procurorilor din România (din partea membrilor asociației) și reprezentanții altor instituții din sistemul judiciar și asociații profesionale ale magistraților, cu Primul Ministru al Guvernului României și cu Ministrul Justiției, propunerile formulate tehnic privind necesitatea modificării/abrogării punctuale a unor prevederi/articole ale ordonanței în discuție au fost preluate și materializate în proiectul de Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea O.U.G. nr. 7/2019.
Se dovedește încă o dată că dialogul constructiv interinstituțional este calea de soluționare a tuturor problemelor și, totodată, de preîntâmpinare a acestora. Asociația Procurorilor din România își reafirmă disponibilitatea pentru dialog ori de câte ori situațiile impun aceasta, a transmis președintele Asociației, Elena Iordache.
Vezi și: Firea: Nu este legal şi moral. PSD să ia o decizie!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News