OUG Coduri Penale. Iohannis: Asta pur și simplu nu se poate

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, susține că nu este posibil ca Guvernul să emită o OUG pe articolele constituţionale din Codurile penale, precizând că nu se poate legifera prin ordonanţă pe o speţă care este în procedură uzuală în Parlament.

Întrebat cum comentează intenţia Guvernului de a emite o ordonanţă de urgenţă pe articolele constituţionale din Codurile penale, Iohannis a declarat: "Asta pur şi simplu nu se poate. S-a mai încercat. Există practica Curţii Constituţionale, care a declarat astfel de încercări pur şi simplu neconstituţionale".

Vezi și: OUG Coduri Penale. Toader, explicații după întâlnirea cu Tăriceanu

Totodată, Klaus Iohannis a precizat că Executivul "nu poate legifera prin ordonanţă pe o speţă care este în procedură uzuală în Parlament".

"E foarte simplă explicaţia. Deci, nu se poate", a mai afirmat Iohannis, înaintea participării sale la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, s-a discutat şi decis oportunitatea aprobării unei ordonanţe de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală în sensul adoptării acelor articole care au fost declarate constituţionale.

Vezi și: Coduri penale, modificare. UDMR nu susține OUG

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel