Ovadia Yosef, cel mai influent rabin din Israel, a murit

rabin
rabin

Rabinul cel mai influent din Israel şi liderul spiritual al partidului ultraortodox sefard Shass, Ovadia Yosef, a decedat luni, la vârsta de 93 de ani, a anunțat  AFP.

"În pofida eforturilor noastre, degradarea stării sale de sănătate care s-a produs în această noapte a continuat (...) rabinul a murit în urmă cu câteva minute", a declarat medicul Dany Gilon, de la spitalul Hadassah-Ein Kerem din Ierusalim, citat de postul de radio public.

Starea de sănătate a rabinului Yosef, spitalizat la sfârşitul lunii septembrie, s-a degradat începând de duminică seara.

 Decesul său a provocat un şoc în Israel, unde toată mass-media prezintă evenimentul. Înmormântarea urmează să aibă loc la sfârşitul zilei, la Ierusalim.

Premierul Benjamin Netanyahu a publicat un comunicat difuzat de postul de radio militar în care şi-a exprimat "tristeţea" pentru dispariţia rabinului Yosef.

Influenţa fostului mare rabin al Israelului nu se limitează la lumea religioasă sefardă. Timp îndelungat, el a fost considerat ca fiind cel care făcea cărţile, pentru că, adeseori, liderii israelieni au avut nevoie de Shass pentru a constitui majorităţi.

În ultimii ani, în pofida precarităţii stării sale de sănătate, el a continuat să primească la domiciliul său oameni politici de toate convingerile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel