Mimi Nicolae, finalista de la Masterchef din primul sezon, a dezvăluit pentru DC News o rețetă pe care orice gospodină ar trebui să o pregătească.
"Toate rețetele sunt speciale atunci când le gătești cu dragoste. Eu cred că orice femeie în bucătaria ei este un Masterchef", ne-a spus Mimi Nicolae. Finalista de la Masterchef ne-a împărtășit o rețetă cu miel, un preparat care ar trebui să se afle pe masa oricărui român de Paște.
Rețetă: Miel cu rozmarin
Ingrediente: Trei kilograme pulpă de miel, o legătură usturoi verde, unt, sare, piper, rozmarin proaspăt, boia dulce, 300 gr. arpagic, 500 gr.ciuperci mici, o cană zeamă de carne, amidon și mentă.
Mod de preparare: Se alege pulpa din spate a mielului. Se spală, se sărează și condimentează cu piper, rozmarin, usturoi verde și boia dulce. Se lasă să stea la macerat 30 minute. După aceea se rumenește în unt pe ambele părți. Se pun într-o tavă de cuptor felii subțiri de slănină, se așează friptura, se adaugă arpagicul și ciupercile, se pune o cană de zeamă de carne, se acoperă bine cu folie și se pune la cuptor cam două ore la 180 grade. Se scoate carnea, apoi se scot ciupercile și arpagicul. Sosul se strecoară. Se mai dau câteva clocote pe foc și se adaugă puțin amidon și câteva frunze de mentă tocată după care se toarnă peste carne.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu