După o lungă perioadă de post, Paştele vine pentru cei mai mulți români cu ouă roşii, drob, ciorbă și friptura de miel, stufat, cozonac sau pască.
Toate sunt însă bombe calorice şi pot face rău, mai ales celor care au ţinut post şi au mâncat puţin în ultimul timp.
Moderaţia trebuie să fie cuvântul de ordine în alimentaţie, spune medicul Gheorghe Mencinicopschi, care transmite că, în ciuda tentaţiilor mari, trecerea de la post la alimente grele trebuie să se facă treptat.
Conform tradiţiei, de Paşte sunt trei zile în care românii stau la masă cu familia şi mânâncă alimente grele, continuă nutriţionistul.
Sfaturi pentru masa de Paște
Masa de Paşte ar trebui să înceapă cu salate, care pregătesc organismul pentru digestia mâncarurilor grele. Medicul Mencinicopschi ne sfătuieşte să mâncăm alături de carne o salată.
Băuturile alcoolice pot crea şi ele probleme de sănătate, mai ales în combinaţie cu carnea de miel şi cozonacul.
La finalul mesei, sunt recomandate anumite fructe, cum ar fi ananasul, kiwi sau papaia, care favorizează digestia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News