PAȘTE 2018. PASCĂ cu brânză și stafide: Cea mai bună și simplă rețetă Pasca tradițională este nelipsită de pe masa de Paști.
PAȘTE 2018. PASCĂ cu brânză și stafide: Cea mai bună și simplă rețetă Oricine poate face PASCĂ, dacă este atent la ingrediente și la detaliile în ceea ce privește timpul de preparare și coacere.
PAȘTE 2018. PASCĂ cu brânză și stafide: Cea mai bună și simplă rețetă INGREDIENTE PASCĂ ALUAT
500 grame făină
120 grame zahăr
250 ml lapte
50 de grame de unt topit amestecat cu 50 de ml ulei
2 gălbenușuri
coaja de la o lămâie
10 grame de drojdie uscată
o esență de vanilie
un praf de sare
PAȘTE 2018. PASCĂ cu brânză și stafide: Cea mai bună și simplă rețetă INGREDIENTE PASCĂ UMPLUTURĂ
400 grame de brânză dulce de vaci
2 ouă
3 linguri de zahăr
100 grame stafide
3 linguri de griș
coaja de la o lămâie
2 plicuri de zahăr vanilat
1 esență de vanilie
PAȘTE 2018. PASCĂ cu brânză și stafide: Cea mai bună și simplă rețetă MOD DE PREPARARE PASCĂ
Se prepară maiaua: se pune drojdia, o lingură de făină, una de zahăr, amestecați și adăugați lapte, tot aproximativ o lingură, amestecați bine, mai adăugați puțină făină și lapte.
Făina se cerne, pentru avea un aluat aerat și a elimina eventualele impurități.
Laptele trebuie să fie cald, dar nu fierbinte. Zahărul se pune în lapte, se amestecă pentru omogenizare.
Se adaugă maiaua peste făina cernută, apoi gălbenușurile, esența de lămâie, coaja de lămâie, amestecați. Se adaugă laptele puțin câte puțin.
Adăugați sare, untul amestecat cu ulei, tot puțin câte puțin. Aluatul trebuie să fie moale și lipicios.
Îl lăsați să crească pentru aproximativ o oră.
PAȘTE 2018. PASCĂ cu brânză și stafide: Cea mai bună și simplă rețetă MOD DE PREPARARE UMPLUTURĂ PASCĂ
Se amestecă toate ingredientele menționate pentru umplutură.
După ce aluatul crește, îl scoateți din bol. Folosiți puțin ulei pe mâini pentru a nu se lipi aluatul. Împărțiți aluatul în două. O parte va fi pentru bază. Din cealaltă parte faceți trei șnururi pe care le împletiți.
Într-o tavă rotundă unsă cu unt puneți hârtie de copt. În ea puneți jumătate din aluat pentru bază, pe care o întindeți. Pe margini puneți împletitura, iar în mijloc umplutura. Pentru o culoare frumoasă, bateți un ou și cu o pensulă dați pe deasupra preparatului înainte de coacere. Nu se mai lasă să crească.
O lăsați la cuptor aproximativ 45 de minute, la foc mediu.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu