PAȘTE. Ce să faci cu lumânarea după ce te întorci de la Înviere

În Noaptea de Înviere, fiecare credincios își aduce o lumânare pe care o va aprinde din lumina adusă de preot de pe masa Sfântului Altar.

Lumânarea reprezintă simbolul Învierii, al biruinței vieții asupra morții și a luminii lui Iisus Hristos asupra întunericului păcatului.  

Se spune că e bine să păstrați tot anul lumânarea cu care ați fost la Înviere. Ea trebuie reaprinsă pe parcursul anului în caz de boală, supărări, necazuri sau chiar furtuni. Odată ajunși cu lumina de la Inviere acasă, se spune că trebuie să se facă semnul crucii cu lumânarea, în dreptul pragului. Se lasă apoi lumina să ardă încă o perioadă, cât dorește fiecare.

Lumina Sfântă este aprinsă la Biserica Sfântului Mormânt din Israel. Acesta este considerat un miracol de către creștini. În cadrul ceremoniei, Patriarhul grec al Ierusalimului înconjoară Sfântul Mormânt alături de un sobor de ierarhi şi de preoţi. După slujbă, Patriarhul intră cu 33 de lumânări în Sfântul Mormânt, unde se crede că Lumina Sfântă coboară şi le aprinde.

[citeste si]

După acest eveniment, Patriarhul iese din mormânt şi împarte Lumina credincioşilor prezenţi în biserică.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel