Dacă până acum nu ați gătit o ciorbă delicioasă de ciorbă de miel cu smântână, aflați că e extrem de simplu de preparat. Tot ce trebuie să faceți este să bifați ingredientele de pe listă și să vă apucați de treabă.
PAȘTI 2017. REȚETĂ CIORBĂ DE MIEL. Ingrediente CIORBĂ DE MIEL:
Carne de miel cu os- 700 grame
Ceapă- 2
Ardei gras- 1/2
Păstârnac- 1/2
Morcov- 1
Rădăcină pătrunjel- 1
Rădăcină țelină- 1/2
Borș- 500 de ml
Leuștean- 1 legătură
Smântână- 200 grame
Sare- 1 praf
Gălbenușuri- 2
Ceapă verde- 1 legătură
PAȘTI 2017. REȚETĂ CIORBĂ DE MIEL. Mod de preparare CIORBĂ DE MIEL:
Tocați legumele. Separați partea verde a cepei de cea albă. Puneți carnea la fiert în 3 litri de apă rece. Lăsați carnea să fiarbă până când spuna se formează la suprafață. Adunați spuma și continuați să fierbeți carnea, dar nu mai lăsați spuma să se formeze. Adăugați legumele (nu și partea verde a cepei, frunzele). Lăsați-le să fiarbă, apoi adăugați sare, frunzele de ceapă verde și borșul (nu toată cantitatea de borș). Amestecați și lăsați să fiarbă încă 15 minute. Amestecați cele două gălbenușuri de ou cu smântâna. Pentru a aduce conținutul la temperatura ciorbei, puneți cu polonicul câte puțină ciorbă în amestecul de ou cu smântână și continuați să amestecați. Puneți aproximativ de 5-6 ori cu polonicul, apoi turnați conținutul în ciorbă. Amestecați și, la sfârșit, adăugați leușteanul tocat.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu