Pacheţelele chinezeşti reprezită o variantă câștigătoare atunci când vine vorba de o întâlnire cu prietenii. Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente
ulei pentru prăjit
un praf de curry
3 foi de plăcintă
200 g carne tocată
2 bucăţi de praz
500 g ceapă
500 g morcovi
sare şi piper
Cum se prepară
Morcovii se curăţă şi se trec pe răzătoarea cu ochiuri mici, ceapa se taie mărunt şi prazul rondele. Se pun toate într-o tigaie cu o lingură de ulei şi se călesc împreună cu carnea. După ce carnea şi-a schimbat culoarea şi este făcută, se potriveşte de sare, piper şi curry, potrivit retete.unica.ro. Se lasă deoparte să se răcească. Pe o foaie de aluminiu se aşază foaia de plăcintă tăiată şi se pune pe fiecare bucăţică câte o linguriţă de amestec de carne cu legume. Se rulează sau se pliază în triunghiuri. În baie de ulei încins se prăjesc pacheţelele pe ambele părţi, câte 2-3 minute. Se servesc calde.
BONUS: Orez chinezesc
Ingrediente
240 g orez cu bob lung
2 felii şuncă
4 ouă
100 g mazăre fiartă
4 fire pătrunjel
2 linguri ulei plus o linguriţă
sare
piper
Cum se prepară
Orezul se fierbe 10 minute în apă clocotită cu sare. Între timp, ouăle şi linguriţă de ulei se bat cu sare şi piper. Se coace o omletă într-o tigaie şi apoi omletă se taie cuburi mici, potrivit retetepractice.ro. Se taie cuburi mici şi şunca. Se încing cele două linguri de ulei. Se adăugă orezul bine scurs, şunca, mazărea şi omleta. Se amestecă bine şi se lăsă pe foc pentru 5 minute. Se trage de pe foc, se amestecă cu pătrunjel şi se aduce la masă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News