Pacientă infectată cu coronavirus, ALARMĂ: Virusul atacă organele şi nu simţi durere

O pacientă infectată cu coronavirus trage un semnal de alarmă cu privire la simptome. Aceasta spune că la analize i s-au găsit probleme la plămâni, deşi ea nu simţea nimic. 

"Vreau să scriu câteva lucruri despre experiența mea cu Covid. Sper din suflet să ajute cât mai multă lume și să putem vedea luminița de la capătul tunelului.

Cum m-am îmbolnăvit?

Bănuiesc că de la fratele meu cu care am avut contact la 8 zile înainte de primele simptome. Și el și prietena lui au fost diagnosticați pozitiv și internați cu forme ușoare.

Ce simptome am avut?

Am început cu dureri de gât, cap, ochi, frisoane puternice, oboseală, amețeli. Am avut temperatura de 37,6 și nu am mai simțit deloc gustul și mirosul timp de 7 zile. Mi s-au decolorat puternic și buzele, am citit că este un simptom specific care apare mai rar.

Care e procedura pentru testare?

În ziua în care fratele meu a fost diagnosticat, am sunat la medicul de familie care mi-a zis să sun la DSP. De la DSP mi-au zis să sun la 112 și a venit ambulanța. M-au dus la spitalul de urgență din Zalău, unde am stat în salvare jumătate de oră pentru că nu știau ce să facă cu mine. Am fost transferată în Şimleul Silvaniei pentru că în Zalău nu mai erau locuri libere în spital.", a scris Anca Silaghi Keresztes pe Facebook. 

"Organele afectate, deşi nu simţi durere"

"Ce mi-a ieșit la analize?

Mi s-au făcut analize de sânge și raze la plămâni, plus testul covid care a venit pozitiv a doua zi. În sânge mi s-a descoperit o inflamație foarte puternică și o pată pe plămâni care practic a pus diagnosticul înainte să vină rezultatul oficial. Nu, nu era o pată veche de la țigări, era o pată foarte recentă. Din acest motiv este foarte importantă testarea. Virusul atacă organele, în special plămânii și nu simți durere deci nu știi că poți face complicații.

Care e tratamentul?

Din motive evidente, nu voi specifica numele medicamentației, dar a fost un cocktail de antibiotice, antivirale puternice și anticoagulante pentru că există riscul de a face cheaguri de sânge. Nu poți lua tratamentul de acasă. Durează 10 zile, injectabil și pastile. Tratamentul nu este identic pentru toată lumea. Din familia mea, suntem 5 în spital cu tratamente diferite.

Precizez aici că eu din luna martie iau suplimente de vitamina D și C. Există studii, și sunt multe, care arată corelația între cazurile grave și foarte grave de Covid și lipsa vitaminei D. Ca notă personală, la mine a funcționat.

A fost greu, a durut? După primele 2 zile, care au fost cele mai dificile din cauza durerilor, simptomele mi-au dispărut și am rămas numai cu lipsa de miros și gust. Am mai avut senzația de presiune pe plămâni care a durat vreo 5 zile și pe urmă a trecut.", a mai scris femeia. 

"Virusul există, nu-i teoria conspiraţiei"

"Notă personală:

Deși eram în spital împreună cu mai mulți membri ai familiei, îmi ziceau oameni, în continuare, că virusul nu există și că am răcit sau că mi-au dat un fals pozitiv ca să iasă bine la statistici. Nu pot sublinia suficient cât de frustrantă și tristă a fost situația asta. Virusul există, nu-i glumă, nu-i teoria conspirației, sunt zile întregi de tratamente, investigații și eforturi din partea personalului medical de care nu ne putem bate joc. Mai mult decât să mă îmbolnăvesc nu știu cum aș putea demonstra că virusul chiar există și nu-i glumă.", a conchis Anca Silaghi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel